Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Miniszterelnökség: Vannak jómódú és kevésbé jómódú Fidesz-vezetők

2014.12.04. 16:55

Dömötör Csaba, a Miniszterelnökség kormányzati kommunikációért felelős helyettes államtitkára nyílt levélben válaszolt Bencsik Gábor kritikájára. Fő állításait úgy foglalhatnánk össze, hogy

  • biztos benne, hogy Bencsiket a segítő szándék vezérelte, és „bajtársak között nagyon fontosak a segítő szándékkal írt vélemények”;
  • nem vitatja, hogy „a Fidesz vezetői között egyaránt vannak jómódú és kevésbé jómódú politikusok is”, de
  • igazságtalan azt állítani, hogy minden politikus a politikából szedte meg magát.

Dömötör természetesen alá is támasztja véleményét: szerinte a politika nyilvános működését az garantálja, hogy „a kormány tagjai, valamint az államigazgatás vezetői több lépcsős szigorú ellenőrzésen, átvilágításon mennek át, és nyilvános vagyonnyilatkozatot tesznek”.

Szeretném egyértelművé tenni, hogy a miniszterelnök sem tűri el, hogy bármilyen visszaélés történjen a közpénzekkel. Több alkalommal is egyértelművé tette, nem tűri a korrupciót.

„Bizonyára Ön sem gondolja, hogy a miniszterelnök azért nem tesz lépéseket, mert tanácsadói megtévesztik, sokkal inkább azért, mert a kormánytagok vonatkozásában egyetlenegy jogilag értelmezhető vádat sem fogalmaztak meg” – írta.

Üres vádak

Dömötör szerint a kormány hiába kérte, hogy „aki konkrétumokról tud, álljon elő velük”, eddig

mind a hazai, mind pedig a nemzetközi térben csak homályos utalások hangzottak el.

„Ez nem lehet véletlen, ugyanis ha ezeket jogállami módon, a jogrendszer számára is megragadhatóan megfogalmaznák, azonnal kiderülne a vádak üres jellege, és a kormány tagjai könnyen bizonyíthatnák feddhetetlenségüket sorozatos helyreigazítási perekkel” – vonta le a következtetést Dömötör. Szerinte sokan értenek egyet azzal, hogy Magyarország végre sikeres, békés, öntudatos, erős országgá válhat:

Ez az egyetértés vezetett ahhoz, hogy idén a magyarok három választás során is a folytatás és az összefogás mellett álltak ki, megerősítve bizalmukat a kormányzó pártokban. Éppen ezért remélem, a jövőben több szó esik majd az ország és a magyar emberek közös sikereiről,

  • a három százalékos gazdasági növekedésről
  • a csökkenő államadósságról
  • a valódi közteherviselésről
  • a családok támogatásáról
  • a fiatalkori munkanélküliség csökkenéséről, vagy éppen a
  • hitelcsapdába jutott családok ezermilliárdos megsegítéséről.

„Ezek az eredmények az elmúlt évek összefogásának köszönhetőek. Hiszem, hogy ezekért a célokért a jövőben is érdemes közösen kiállnunk″ – írta.

Korábban annyi történt, hogy

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?