Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nem törvénytelen a törvénytelen döntés, amíg a cégbíróság be nem jegyzi

2014.12.04. 11:38
A V. kerületi önkormányzat rendkívüli ülésen újra Kerényi Imrét választotta meg a City Televízió fb-elnökének, és a Fidesz többség megszavazta azt is, hogy a jegyző nem felelős, amiért novemberben kétszeres törvénysértéssel Szentgyörgyvölgyi Péter polgármester testvérét jelölték erre a posztra. Csütörtökön összesen három rendkívüli ülést tart a képviselő-testület.

Az Index információi szerint csütörtökön délelőtt újra Kerényi Imre kormánymegbizottat nevezte ki a kerület fenntartásában álló médiacég, a City Televíziós Kft. felügyelő bizottsága élére.

A testületet az elmúlt ciklusban is Kerényi vezette, de az önkormányzati választás után a Szentgyörgyvölgyi Péter vezette testület újraosztotta a helyeket, és a bruttó 357 ezer forintos jövedelemmel járó posztra Szentgyörgyvölgyi Gábort, a polgármester bátyját, a képviselő-testület fideszes tagját szavazták meg.

A döntést azonban néhány nappal a személyi ügyekkel foglalkozó zárt ülés után visszavonták. Az Index megkeresésére november 18-án a Belváros-Lipótváros önkormányzata közleményben állította, hogy csak véletlenül választották meg a polgármester testvérét.

A döntéssel egyébként az volt a baj, hogy a médiatörvény értelmében vissza is vonhatták volna a City Tévé műsorszolgáltatási jogát. Az összeférhetetlenségi szabályok szerint nem kerülhet be a helyi médiacégek igazgatóságába, ügyvezetésébe vagy felügyelő bizottságába helyi képviselő-testület tagja, és tilalom vonatkozik a polgármester vagy alpolgármester közeli hozzátartozóira is.

Csonka Krisztián, az LMP V. kerületi képviselője az Indexnek elmondta, hogy az ellenzék által kezdeményezett ülésen a kerületi vezetés megvédte a jegyzőt, akinek a törvényességi felügyeletet kellett volna biztosítania a döntésnél.

A vezetés álláspontja szerint nem történt törvénysértés, mert a Szentgyörgyvölgyi Gábor kinevezését a cégbíróság még nem jegyezte be. A testület fideszes többsége azt is megszavazta, hogy ezért nem vonható felelősségre Séllyei Zoltán jegyző.