Timót, Xénia
-3 °C
4 °C

Tarlós István Moszkvába megy

2014.12.04. 22:36

Az orosz fővárosba várják Tarlós Istvánt, Budapest főpolgármesterét és az általa vezetett küldöttséget - közölte az MTI.

Moszkva internetes portálja szerint a bejelentés Szergej Cserjominnak, a moszkvai kormányzat külgazdasági és külkapcsolatokkal foglalkozó miniszterének és Balla János magyar nagykövetnek a megbeszélésén hangzott el.

Cserjomin és a magyar misszióvezető a kétoldalú kapcsolatok fejlesztéséről tárgyaltak. Megállapították, hogy az utóbbi években lassult Moszkva és Budapest együttműködése, és ennek felgyorsítását szorgalmazták a különböző területeken.

A tájékoztatás szerint a magyar főváros jelentős küldöttséggel képviselteti magát a IV. Moszkvai Urbanisztikai Fórumon, ami a jövő szerdán kezdődik és vasárnap ér véget. A nemzetközi rendezvényt a Kreml szomszédságában lévő Manyezs nevű kiállítási és konferenciaközpontban tartják.

A résztvevők a világvárosok hatékony irányítási módszereivel, a növekedést ösztönző folyamatokkal és a megapoliszok fejlesztésének modelljeivel kapcsolatos tapasztalataikat osztják meg egymással.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!