Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Egy nap alatt 422 menekült érkezett

2014.12.06. 08:00

33 csoportban 422 határsértőt fogtak el Szegedi Határrendészeti Kirendeltség és a Készenléti Rendőrség járőrei az elmúlt 24 órában Csongrád megye déli részén - olvasható a Police.hu-n.

A legnagyobb számú csoportra este 9-kor bukkantak Ásotthalom külterületén: 64 koszovói állampolgárt – köztük 26 gyermeket – szállítottak be a kirendeltségre, de azon a környéken délután is elfogtak 40 afgán és koszovói határsértőt, köztük 4 gyermeket. Mórahalom külterületén 52 főt - 14 gyermeket - fogtak el. A határsértők döntő többsége menekültkérelmet terjesztett elő.

A Menedék Migránsokat Segítő Egyesület közleménye szerint az utóbbi hetekben naponta százával érkeznek főként Szíriából és Koszovóból menekültek a magyar határra, abban bízva, hogy otthonra lelhetnek Magyarországon vagy az unió más országaiban. Mint írják, a hatóságok minden erőfeszítése ellenére sem sikerül mindig fűtött helyen elhelyezni az érkezőket. A Menedék azt kérte, hogy akinek van fölösleges takarója, hálózsákja, juttassa el az egyesülethez (8., Vajdahunyad utca 13.)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?