Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Iskolás gyerekeket zaklathatott a cserkészvezető

2014.12.06. 09:27 Módosítva: 2014-12-06 13:18:50

Cserkészvezetőként szexuális játékokba vonta be a rábízott iskolás gyerekeket V. Gábor, a Veszprém Egyházmegyei Ifjúsági és Lelkipásztori Fórum alá tartozó ifjúsági iroda korábbi vezetője – derítette ki a Hír TV Célpont című műsora. A Veszprémi Rendőrkapitányság kiskorú veszélyeztetése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt nyomoz az ügyben, ismeretlen tettes ellen. 

Az MNO tudósítása szerint a 41 éves, nőtlen férfi egy cserkészfoglalkozás után ott tartott három fiút, köztük két kiskorút, akikkel férfivá avatási szertartást tartott: pornófilmet nézetett velük, és közös önkielégítésre vette rá őket. A cserkészvezetőt az egyik gyerek szülei megfenyegették: vagy lemond minden tisztségéről és eltűnik a gyerekek közeléből, vagy feljelentik. A férfi a szabad elvonulást választotta. 

Az ügy hasonlít a volt trefortos S. tanár ügyére: ő is közös maszturbálásra vette rá a rábízott diákokat, amikor kiderült, a szülők megfenyegették, csendben eltűnt, és évtizedekig a haja szála sem görbült, bűncselekménye elévült.

A cserkészszövetség az ügy kirobbanásakor értesítette Navracsics Tibor veszprémi Fidesz-elnököt a gyanúról, a helyi fideszesek azonban mégis azt állítják: a férfi a mai napig tagja a pártnak, és ügyeiről senki sem hallott. Később az egyik elnökségi tag már azt állította: V. Gábor nem tagja már a helyi Fidesz-csoportnak – írja az MNO. V. Gábor ismert közéleti figura Veszprémben, 2006 és 2010 között pedig a Fidesz, a KDNP és a Védegylet közös külső szakértője volt az önkormányzat pénzügyi és költségvetési bizottságában.

A cserkészek központja nyár elején hallott először ügyeiről. Közleményükben ezt írják:  "Egyeztetettünk az esettel vélhetően összefüggésbe hozható személyekkel, és amint megalapozottnak találtuk a kapott információkat, a Magyar Cserkészszövetség megbízottja bejelentést tett a rendőrségen. Bejelentésünk következtében a rendőrség saját hatáskörben, hivatalból indította meg a nyomozást".

Az üggyel összefüggésbe hozott egykori csapatparancsnok a rendőrségi eljárás indulásakor már nem volt tagja a szövetségnek. "Távol tartatjuk korábbi csapatától, amelyet nem szüntettük meg, tevékenységüket azonban folyamatosan ellenőrizzük egy pedagógiai fejlesztő munkatárs, és egy cserkészvezető közreműködésével" – írják.

A Célpont adásának beharangozójában megszólal Márfi Gyula veszprémi érsek is, aki azt mondja, hogy "végtelenül sajnálom természetesen, hogy ilyen dolog mégiscsak egyházi körökben előfordul, de hát sajnos az ördög mindenhova beteszi a lábát". 

Az érsek egyszer már kapott jelzést arról, hogy valami nincs rendben V. Gáborral, de a férfi határozottan tagadott, és egyetlen szülő sem tett panaszt ellene.