Judit
2 °C
7 °C

Ádert megdöbbentette a pilisi jégkár

2014.12.08. 14:28

Kormányzati segítségre és civil összefogásra is szükség lesz a múlt heti ónos eső miatt károk felszámolásához, idézte az MTI Áder János köztársasági elnököt, aki hétfőn a Pilisben található Kakashegyen megtekintette a jegesedés által egyik leginkább sújtott erdőrészt Pilisszentkereszt fölött.

Az államfő, aki a területet kezelő Pilisi Parkerdő Zrt. munkatársainak társaságában tájékozódott a helyszínen az ónos eső, majd a jegesedés okozta károkról, drámainak nevezte a szilánkosra tört, kifordult fák látványát. 

Mint a sírkeresztek, mutatják, hogy 30-40 év munkája ment tönkre, fogalmazott a köztársasági elnök.

Szólt arról is, hogy hozzávetőleg 50 ezer hektár állami erdőt - az összes állami erdő 5 százalékát - kell valamilyen módon rendbe tenni, s ez csak összefogással, komoly állami segítséggel történhet meg.

Mint arról helyszíni riportunkban beszámoltunk, kedden karanténba zárták a 700 méter magasan fekvő Dobogókőt a rájuk rakódó jég miatt leszakadó, kidőlő fák. A Pilis, a Visegrádi-hegység és a Budai-hegység erdei súlyos károkat szenvedtek a jégtől.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?