Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Még a KDNP is háborog a drogteszt-ötleten

2014.12.08. 21:01

Azt írja a Népszabadság, hogy alkotmányellenes, ezer sebből vérzik Kocsis Máté drogtesztes javaslata Rubovszky György, a parlament igazságügyi bizottságának elnöke szerint. De ha még ez sem elég, akkor az is kiderül a cikkből, hogy még az igazságügyi tárcánál is zavarosnak tartják az indítványt. 

"Ezer sebből vérzik. Ellene vagyok" – így reagált Rubovszky György KDNP-s képviselő, az Országgyűlés igazságügyi bizottságának elnöke a lapnak Kocsis ötletére. A kereszténydemokrata jogi szakpolitikus szerint alkotmányellenes a javaslat. "Kiskorúak esetén meg kell kérdezni a szülőket, hogy akarják vagy nem a drogtesztet. Engem felhívott zokogva az unokám azzal, hogy

nagypapa, el kell költöznöm ebből az országból, én nem vagyok hajlandó idegenek jelenlétében pisilni – és tessék elképzelni, egy 12 éves kislányról van szó.

Zavaros

A lap információ szerint az igazságügyi tárca zavarosnak tartja a javaslatot, például azért, mert nincs olyan regiszter, hogy ki minősül például újságírónak. Emellett az is alkotmányellenes lehet, hogy foglalkozás szerint tennék kötelezővé a tesztet.