Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Vidéki mentőket kellett Budapestre vezényelni

2014.12.08. 09:30 Módosítva: 2014-12-08 09:38:16

A főváros körüli településekről kell mentőegységeket Budapestre vezényelni, miután a fővárosban nincs elég autó és képzett személyzet, írja a Népszabadság. A közép-magyarországi régió mentőállomásairól egy-egy mentőt nappali szolgálatra vezényeltek a fővárosba.

Az átvezényelt mentőknek a reggeli műszak kezdetén kell majd fővárosi mentőállomásokon munkára jelentkezniük, és este, a műszakzáráskor térhetnek vissza saját településeikre. Egy héttel ezelőtt a XVI. kerületben másfél óráig feküdt a hideg kövön egy feltehetően agyvérzést kapott nő, mert a mentők csak ennyi idő alatt értek ki a helyszínre. A nő meghalt.

Az eset után Burány Béla, az Országos Mentőszolgálat vezetője főigazgatói megbízottat jelölt ki az ellátás javítására. A feladatot Göndöcs Zsigmond kapta, aki a második Gyurcsány-kormány idején három évig főigazgatóként vezette a mentőszolgálatot.

A Népszabadság szerint mind gyakoribb a mentőknél, hogy se elég autó, se elég ember nincs a feladatok elvégzéséhez. Tavaly huszonkilenccel csökkentették a mentésben részt vevő autók számát. A belső vizsgálat eredménye szerint a XVI. kerületi esetnél a hívást fogadó diszpécser rosszul kérdezte ki a segélykérőket. Miután nem volt elég információja, nem ítélte elég súlyosnak az esetet ahhoz, hogy riassza a rohamkocsit.