Árpád
-2 °C
3 °C

Büntetőfeljelentés a szombathelyi híváslisták miatt

2014.12.09. 12:20

Büntetőfeljelentéssel zárult az a vizsgálat, amelyet Szombathely polgármestere, Puskás Tivadar indított, miután november 20-án tudomást szerzett arról, hogy meg akarták szerezni a szolgáltatótól az önkormányzati hivatal több dolgozójának mobiltelefonos adatait - tájékoztatta Angyal László, a szombathelyi városháza kommunikációs vezetője kedden az MTI-t.

Kazmar Enikő, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője megerősítette, hogy megérkezett hozzájuk a feljelentés. A rendőrségnek három nap alatt kell eldöntenie, hogy indít-e nyomozást az ügyben - közölte a szóvivő, aki arról egyelőre nem adott információt, hogy milyen bűncselekmény gyanúja miatt és hány ember ellen tettek feljelentést.

Az MTI városházi forrásból úgy értesült, hogy Puskás Tivadar megnevezte azokat, akik a városházi vizsgálat megállapításai szerint elkövethették a bűncselekményt.

A szombathelyi közgyűlés november 24-ei ülésén Czeglédy Csaba frakcióvezető (Éljen Szombathely - MSZP - DK - Együtt) azt hozta nyilvánosságra, hogy Gaál Róbert jegyző utasítására az önkormányzat egyik alkalmazottja a városháza harminc dolgozója - köztük az összes osztályvezető - szolgálati mobiltelefonjának forgalmi listáját megpróbálta kikérni a szolgáltatótól. Ez az ellenzék szerint személyiségi jogokat és levéltitkot is sérthetett.

A közgyűlésen a jegyző nem vett részt, mert szabadságon volt, két nappal később pedig benyújtotta lemondását, amelyet a polgármester elfogadott.

Az MTI többször is megpróbálta telefonon elérni a volt jegyzőt, de eddig sikertelenül.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?