Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Fidesz még kapaszkodik a drogtesztbe

2014.12.10. 06:20

A Fidesz-frakció az Igazságügyi Minisztériumhoz fordult, mert azt szeretnék tudni, hogy a drogtesztről szóló javaslat jogilag megvalósítható-e - írja a Magyar Nemzet Gulyás Gergelyre, az Országgyűlés törvényalkotási bizottságának elnökére hivatkozva.

Gulyás Gergely a lap szerdai számában úgy fogalmazott, a tervezet egy létező problémára kínál unortodox megoldást, azonban a jog világa általában ortodox.

Nemcsak az igazságügyi tárca, hanem a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) véleményét is ki fogják kérni.

A fiatalok esetében világos szabályok vannak arra, hogy milyen formában lehet elvileg elképzelni a tesztet. Beleegyezésre van szükség a gyermekek szüleitől, illetve a 14 éves kor felett az érintettektől is. További feltétel, hogy a teszt eredménye nem lenne felhasználható büntetőeljárásban, csupán a szülő tudtára lehetne hozni - hangsúlyozta a politikus.

A lap idézi Péterfalvi Attilát, a NAIH elnökét, aki szerint a politikusok és újságírók esetében nincs realitása egy ilyen szabályozásnak, az ifjúságnál pedig a jogalkotóknak nagyon alaposan kellene eljárniuk, hogy ne sértsenek alkotmányos jogot.