Judit
3 °C
7 °C

Alaptalanul gyanúsították gyilkossággal a karancsi medvét

2014.12.10. 09:38

Novemberben a Nógrád megyei Karancskeszinél több elhullott juhot találtak, amelyeken karmolás-, harapás- és fognyomok voltak. Sokan medvetámadásra gyanakodtak, a Heol.hu-nak nyilatkozó szakértő szerint azonban nem medve okozta az állatok halálát. Gombkötő Péter, a BNPI Természetmegőrzési osztályának zoológiai referense szerint nagy valószínűséggel kutyák állhatnak a támadások hátterében. Gombkötő szerint a helyszínen talált szőröket megvizsgálják, az alapján majd a kutya fajtáját is tudják majd azonosítani.

Ettől függetlenül a hazánkba betelepült európai barna medve ellen érdemes óvintézkedéseket tenni, mondta a szakember. Vagyonvédelem szempontjából a legalapabb egy jó villanypásztor, ami 5-8000 voltos. Még hatékonyabb, ha a legfelső szálra valamilyen szagos csalit, például halat rögzítenek.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?