Jenő
-3 °C
6 °C

A Fidesz szülői engedélyhez köti a drogtesztet

2014.12.10. 17:22

Ahogy azt kedden fideszes információk alapján megírtuk, a Fidesz a szülők beleegyezéséhez kötné az iskolai drogteszt bevezetését - idézi Rogán Antal nyilatkozatát az MTI. Rogán azt is megerősítette, hogy a gyermekeknél semmilyen jogkövetkezmény nem társulhatna a szűrés eredményéhez.

A törvénytervezet várhatóan január végére készül el,és február végén- március elején kerülhet a Parlament elé. Jelenleg folyik az előkészítés - például a költségek kalkulációja. Rogán olyan részleteket is elárult, hogy előre be nem jelentett tesztekre lehet számítani, a minden hónapban új vegyület formájában piacra dobott dizájnerdrogok kimutathatóságát firtató kérdésre pedig azt mondta

nem szabad feladni azt a küzdelmet, hogy a dizájnerdrogok is utolérhetők legyenek.

Rogán megint elsütött egy szép szóvirágot a szakmailag egyöntetűen elutasított tervezet indoklásaként:

Magyarországon az elmúlt években a droghasználók száma nem csökkent, a drogkereskedelem nem szorult vissza, drogpolitika helyett drogellenes politikára van szükség.

A készülő jogszabály továbbra is tartalmazza a politikusok és az újságírók kötelező szűrését, esetükben ha a drogteszt pozitív, arról értesülne a nyilvánosság és a hatóság is. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?