A Fidesz szülői engedélyhez köti a drogtesztet

2014.12.10. 17:22

Ahogy azt kedden fideszes információk alapján megírtuk, a Fidesz a szülők beleegyezéséhez kötné az iskolai drogteszt bevezetését - idézi Rogán Antal nyilatkozatát az MTI. Rogán azt is megerősítette, hogy a gyermekeknél semmilyen jogkövetkezmény nem társulhatna a szűrés eredményéhez.

A törvénytervezet várhatóan január végére készül el,és február végén- március elején kerülhet a Parlament elé. Jelenleg folyik az előkészítés - például a költségek kalkulációja. Rogán olyan részleteket is elárult, hogy előre be nem jelentett tesztekre lehet számítani, a minden hónapban új vegyület formájában piacra dobott dizájnerdrogok kimutathatóságát firtató kérdésre pedig azt mondta

nem szabad feladni azt a küzdelmet, hogy a dizájnerdrogok is utolérhetők legyenek.

Rogán megint elsütött egy szép szóvirágot a szakmailag egyöntetűen elutasított tervezet indoklásaként:

Magyarországon az elmúlt években a droghasználók száma nem csökkent, a drogkereskedelem nem szorult vissza, drogpolitika helyett drogellenes politikára van szükség.

A készülő jogszabály továbbra is tartalmazza a politikusok és az újságírók kötelező szűrését, esetükben ha a drogteszt pozitív, arról értesülne a nyilvánosság és a hatóság is.