Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

G. Enikő lehet a második nő, aki életfogytiglant kaphat Magyarországon

2014.12.10. 08:52

G. Enikő lehet a második nő a magyar igazságszolgáltatás történetében, akit életfogytiglani börtönbüntetésre ítélnek, írja a Bors. A nő 2009 és 2012 között Érden és környékén idős emberek bizalmába férkőzött, és nyugtatót kevert az italukba, hogy kifoszthassa őket. A 37 éves erdélyi nő azonban olyan erős szert használt, hogy az három ember halálát okozta.

A vádirat szerint G. Enikő 12 alkalommal rabolt ki úgy idős embereket ezzel a módszerrel. Általában szexuális ajánlatot tett az idős férfiaknak, így jutott fel a lakásukra, ahol elkábította, majd kirabolta őket. A nőket házalóként csapta be. Áldozatai közül egy 50 és egy 74 éves férfi, valamint egy 76 éves nő nem élte túl a mérgezést, de többen napokra kórházba kerültek.

G. Enikő pere januárban kezdődik, nyereségvágyból, több emberen elkövetett emberöléssel vádolják, az ügyészség tényleges életfogytiglani büntetést indítványozott, közölte a lappal a Koszta János, a Budapest Környéki Törvényszék szóvivője.

Tényleges életfogytiglani büntetést a magyar igazságszolgáltatás történetében eddig csak Szita Bence gyilkosa, Polcz Erika kapott. Rajta kívül még 10 nő tölti jogerős életfogytiglani büntetését, de ők jó magaviselet esetén, bizonyos idő után szabadulhatnak.

Öregezés

A rendőrség tavaly januárban hívta fel a figyelmet arra, hogy egyre jobban a terjed az öregezésnek nevezett bűncselekménytípus. Ezeket a bűncselekményeket jellemzően idős, egyedülálló férfiak ellen követik el. A piacokon és egyéb nyilvános helyeken ismerkednek velük össze fiatalabb nők, akik szexuális együttlét ígéretével keltik fel az idős férfiak érdeklődését.  A szex lehetőségét általában végig csak lebegtetik, de közben más módszerekkel férkőznek a magányos férfiak bizalmába: főznek, mosnak, a gondoskodás látszatát keltik.

A kezdeti időszak után hamar elkezdenek pénzt kérni a férfiaktól, kezdetben csak a kiadásokra, később azonban már a saját céljaikra is. Ha nem kapnak eleget, elkezdenek lopni, idővel pedig akár erőszakkal is elveszik azt, amit kinéznek maguknak. A rendőrség figyelmeztette az egyedül élő, idős férfiakat, hogy „érdemes gyanúperrel ismerkedniük a náluk 30-40 évvel fiatalabb nőkkel, mert náluk nem biztos, hogy a szerelem jelenti a fő motivációt”.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?