Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az USA megmondja, mi a korrupció

2014.12.10. 11:57

Rendőrök, akik kenőpénzt követelnek a bűncselekmények áldozataitól. Tisztviselők, akik ellenszolgáltatást várnak az állami szerződésekért. Tekintélyelvű vezetők, akik az állam zsebéből lopnak, hogy saját vagyonukat gyarapítsák.

Ez mind példa a korrupcióra, mely aláássa az állampolgárok hitét a kormányukban, táplálja a szervezett bűnözést és a terrorizmust, valamint rontja a gazdasági versenyt.

– kezdődik a videó, melyet Facebook-oldalán osztott meg a budapesti amerikai nagykövetség. A korrupció elleni harc világnapján megosztott posztot 54-en osztották meg, ez az utóbbi idők posztjai közt messze a legtöbb.

I need an interpreter.

– azaz "Tolmácsot kérek", kommentelte alá szerdán valaki.

A videót az INL (Nemzetközi Drog- és Bűnüldözésügyi Hivatal, Bureau of International Narcotics and Law Enforcement Affairs) készítette, a szervezet feladata az USA-t elérő nemzetközi drogkereskedelem és bűnözés visszaszorítása. Kedden a korrupcióellenes világnap alkalmából ezen a linken magyarázták küldetésüket.

Az INL támogatja a kormányközi együttműködést és a köz-magán partnerségeket az illegális hálózatok feldarabolásában, a terroristákat támogató bűnös pénzáramlások elvágásában, vagyonok visszaszerzésében jártas szakértői hálózatok kiépítésében, ami megerősíti a nemzetközi partnerek képességeit és könnyíti az információk megosztását.

– írták többek közt magukról.

A videó további szövege:

„A jó hír az, hogy az USA segíti a kormányzati hivatalnokok, állampolgáriaktivisták, őrkutya szervezetek, újságírók és a versenyszféra bevonásávalfolytatott globális korrupció-ellenes mozgalmat.

A magunk részéről a Nemzetközi Kábítószerügyi és Rendészeti Hivatal segített nemzetközi korrupcióellenes sztenderdeket kialakítani, most pedig az országoknak segít abban, hogy ezeknek megfelelhessenek.

Az átláthatóságra és elszámoltathatóságra törekvő civil szervezeteket is támogatjuk, megtagadjuk a vízumot a korrupt tisztviselőktől, valamint segítünk abban, hogy az országok visszaszerezhessék a korrupt vezetők által külföldön elrejtett közpénzeket. Kérünk, oszd meg velünk gondolataidat a korrupció elleni globális harcról. Kövess minket Twitteren (@StateINL), vagy látogass el Facebook oldalunkra!″

(Szó szerint közöljük a nagykövetség Facebook-oldalán megjelent fordítást.)

A kitiltási botránnyal kapcsolatos összes cikkünket itt olvashatja.