Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ha nyerek, Orbánból nem lesz elnök

2014.12.11. 08:14

"Ha Veszprémben nyerek, Orbán Viktorból nem lesz kiterjesztett hatalommal rendelkező, köztársaság nélküli köztársasági elnök" - írta első, országos politikával foglalkozó közleményében Kész Zoltán függetlenként induló veszprémi országgyűlési képviselőjelölt, akit az MSZP, a DK, a Liberálisok, az Együtt, a PM és a Bokros Lajos féle MoMa is támogat.

Az elmúlt hónapok fejleményei abba az irányba mutatnak, hogy Orbán a kétharmaddal elnökké akarja választatni magát, akár 8 éves időtartamra, megerősített jogkörökkel

 - írta a közleményében Kész, aki több ellenzéki tüntetést is szervezett Veszprémben az elmúlt hetekben, egyébként pedig angoltanár. Kész szerint Orbán arra készül, hogy 100 milliárd forintos költséggel beköltözik a Várba, és ezzel "lezárul Magyarország orbáni kisajátítása".

Ha nyerek, Orbánból nem lesz elnök. Ha nem nyerek, Magyarország végleg az Orbán klán kezébe kerül. Ez a tét.

 - írta Kész, aki ezek szerint nem a helyi témákra fog fókuszálni a kampányában. A február 22-i veszprémi választás tétje tényleg nagy, ugyanis ha Navracsics Tibor megürült helyét egy ellenzéki jelölt szerzi meg, akkor a Fidesznek nem lesz kétharmada a parlamentben.

A Fidesz egy helyi embert, Némedi Lajos alpolgármestert indítja Veszprémben. Elindulhat a választáson Simicska Lajos is, aki még nem döntötte el, hogy valóban elkezdi-e az aláírások összegyűjtését, csak belengette a hírt, hogy indul, és nem a Fidesz színeiben. A választáson a Munkáspárt is indít jelöltet, mégpedig Szentpáli Kolos 20 éves villamosmérnök hallgatót.