Ónos eső után 13 fok jön

2014.12.11. 07:18 Módosítva: 2014.12.11. 12:04

Kevés ónos eső eshet csütörtökön Pest, Nógrád és Heves megyében. Az OMSZ ugyanakkor mindenkit megnyugtat, hogy sokkal kevesebb ónos esőre kell számítani, mint a múlt héten.

Az ónos esőzés ezeken a területen pénteken is folytatódhat, de jelentős mennyiségű csapadékra ott sem kell számítani. Az idő egyébként a hét végéig felhős lesz, a nappali hőmérséklet 4 és 8 fok között változik majd, éjjel fagyni fog.

Pénteken csípős reggelre ébredhetünk, országszerte fagypont vagy fagyponti alatti hőmérséklet várható, viszont szinte egész nap napsütés lesz, írta az Időkép egy közleményben. Reggel a magasabban fekvő területeken, később keleten is felélénkül a délnyugatias szél. 

Szombaton még élvezhetjük a napsütést, változóan felhős-napos időre van kilátás, csapadék ezen a napon sem várható. Tovább enyhül az idő, nappal 7-13 fokig melegszik a levegő.  A hét utolsó napjára pedig ismét szomorkássá válik az idő, a felhőzet erősebben megnövekedhet, és helyenként kisebb eső, záporeső is kialakulhat. Hajnali fagy azonban már csak északon lehet, nappal 2-9 fok várható. A légmozgás általában mérsékelt lesz, eleinte a Dunántúlon fordulhatnak elő élénk lökések.