1200 bombát találtak Gyomaendrődnél

2014.12.12. 17:28 Módosítva: 2014.12.12. 17:30

A beol.hu úgy tudja, elképesztő mennyiségű repeszbombát találtak a napokban Békés megyében. A főként egykilós német bombákat Gyomaendrőd külterületén, a Torzsásnak nevezett holtágban találták, a robbanótestek tehát nem veszélyeztetnek lakott területeket. A polgárőrség körülkerítette és őrzi a területet a tűzszerészek megérkezéséig.

A megyei lap egy helybélire hivatkozva írja, hogy fémdetektoros amatőrök bukkantak véletlenül a nagymenyiségű bombára, ők értesítették a hatóságokat. Az SD-1 típusú robbanóanyagokat a tűzszerészek gúlába rakva találták meg.

Hétfőn érkeznek a tűzszerészek, hogy a nagy mennyiségű, második világháborús robbanótestet kiemeljék a földből – tájékoztatta Várkonyi Melinda, a Honvédelmi Minisztérium (HM) tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje szombaton az MTI-t. 

Amíg a tűzszerészek nem érkeznek meg, nem tudják megmondani, hogy hány robbanótest hever a földben és azt sem, hogy veszélyesek-e. A szakemberek az egész hetet Gyomaendrődön töltik majd, hogy kiemeljék a földből a robbanótesteket, de ha kell, tovább is a Békés megyei településen maradnak