Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

1200 bombát találtak Gyomaendrődnél

2014.12.12. 17:28 Módosítva: 2014-12-12 17:30:26

A beol.hu úgy tudja, elképesztő mennyiségű repeszbombát találtak a napokban Békés megyében. A főként egykilós német bombákat Gyomaendrőd külterületén, a Torzsásnak nevezett holtágban találták, a robbanótestek tehát nem veszélyeztetnek lakott területeket. A polgárőrség körülkerítette és őrzi a területet a tűzszerészek megérkezéséig.

A megyei lap egy helybélire hivatkozva írja, hogy fémdetektoros amatőrök bukkantak véletlenül a nagymenyiségű bombára, ők értesítették a hatóságokat. Az SD-1 típusú robbanóanyagokat a tűzszerészek gúlába rakva találták meg.

Hétfőn érkeznek a tűzszerészek, hogy a nagy mennyiségű, második világháborús robbanótestet kiemeljék a földből – tájékoztatta Várkonyi Melinda, a Honvédelmi Minisztérium (HM) tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje szombaton az MTI-t. 

Amíg a tűzszerészek nem érkeznek meg, nem tudják megmondani, hogy hány robbanótest hever a földben és azt sem, hogy veszélyesek-e. A szakemberek az egész hetet Gyomaendrődön töltik majd, hogy kiemeljék a földből a robbanótesteket, de ha kell, tovább is a Békés megyei településen maradnak