Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Bekeményített a reptér a hiénákkal szemben

2014.12.12. 19:20

A Budapest Airport Zrt. új biztonsági szolgáltatót alkalmaz a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér termináljainak közúti előterén többek közt azért, hogy az illegális taxisok jelenlétét visszaszorítsa - közölte az MTI.

A repülőtér-üzemeltető pénteken az MTI-t arról tájékoztatta, hogy hosszú távú szerződés keretében igénybe veszi a Hori-Zone Security szolgáltatását, amiről sikeres, három hónapos próbaidőszakot követően döntött. Ez alatt az idő alatt az illegális taxisok által felszámolt magasabb fuvardíj és az arrogáns viselkedésük miatti utaspanaszok száma csökkent.

A biztonsági szolgáltató munkatársai tájékoztatják az érkező utasokat a legális közúti személyszállítókról, a szerződéses taxiszolgáltató pultjához irányítják, emellett figyelmeztetik az utasokat az illegális taxisok igénybevételének veszélyeire.

A BA lépeseket is tervez a repülőtér akciótervében az engedéllyel rendelkező repülőtéri szolgáltatók üzleti érdekeit sértő, illegális üzleti tevékenységek visszaszorítására.