Árpád
-2 °C
3 °C

Botrány a pécsi klinikán: turkáltak a dolgozók Kozsó leletei között

2014.12.12. 09:24 Módosítva: 2014-12-12 09:31:08

Túl kíváncsiak a pécsi klinikai központ alkalmazottai, a Bors úgy tudja, hogy közel 300-szor nézték meg jogosulatlanul Kozsó egészségügyi kartonját, ezért belső vizsgálat indult a PTE kórházában.

Az énekest néhány héttel ezelőtt érdaganattal és értágulattal operálták meg a pécsi klinikán, azóta több száz alkalommal nézték meg a leleteit a nyilvántartó rendszerben a dolgozók - ezek jelentős többsége illetéktelen és jogosulatlan adatkezelésnek minősülhet. A Bors szerint mivel minden egyes dolgozó saját kóddal tud csak hozzáférni a rendszerhez, könnyen beazonosítható, hogy kik nézték meg Kozsó kartonját.

Az egyetem a lapnak az üggyel kapcsolatban elismerte valóban történtek jogszerűségében kétséges adatlehívások. Mint írták, "bár tudomásunk szerint az érintett betegről releváns információ nem került ki az intézmény falain kívülre, a központ belső vizsgálatot rendelt el az ügyben és a bebizonyosodott jogosulatlan adatkezelést szankcionálni fogja".

A lap szerint az énekes állapotáról szivárogtató egészségügyi alkalmazottak akár az állásukat is elveszíthetik.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?