Jónás, Renátó
5 °C
18 °C

Munkácsi Mihályt kizárták a Fidesz-KDNP-frakcióból Tiszavasváriban

2014.12.12. 20:04 Módosítva: 2014-12-12 20:23:42

A Fidesz-KDNP tiszavasvári önkormányzati képviselőcsoportja egyhangú döntéssel kizárta soraiból egyik helyi képviselőjét, Munkácsi Mihályt, akit a frakció tudta nélkül alpolgármesterré választottak a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei városban - közölte az MTI.

Munkácsi Mihály
Munkácsi Mihály
Fotó: vasvarihirmondo.hu

A képviselő önálló akcióba kezdett, politikai tárgyalásokat folytatott a polgármestert is adó Jobbik helyi vezetőivel, és minderről nem, vagy csak késve tájékoztatta az önkormányzati választáson őt támogató Fidesz-KDNP-t. Az alpolgármesteri tisztséget vállalva megállapodott a Jobbikkal, biztosítva ezzel a Jobbik minősített többségét a tiszavasvári képviselő-testületben.

A közlemény szerint "Munkácsi Mihály december 8-án titkos találkozón vett részt, ahol alkut kötött és megállapodott" a Jobbikkal, hogy alpolgármesterré választása esetén támogatja Fülöp Erik polgármester javaslatait a döntéshozatalban. Továbbá szavazatával támogatja egy másik alpolgármester, a jobbikos Sipos Ibolya megválasztását is.

A tiszavasvári önkormányzati testület december 11-i ülésén meg is választották a két alpolgármestert.

A közleményben írják azt is, hogy Munkácsi Mihály az októberi önkormányzati választáson írásos kötelezettségvállalásban fogadta el a Fidesz-KDNP-s jelöltséget, a szervezetek teljes erkölcsi és anyagi segítségadását a kampányához.

Az októberi választáson Fülöp Erik (Jobbik) lett Tiszavasvári polgármestere. A testületve rajta kívül öt jobbikos képviselő került be, valamint négy Fidesz-KDNP-s, illetve egy független. Egy választókörzetben szavazategyenlőség alakult ki, ott január 25-én tartanak időközi önkormányzati képviselő-választást.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?