Orbán elárulta a magyar gazdasági csoda hat titkát

2014.12.14. 16:22 Módosítva: 2014.12.14. 16:28

Orbán Viktor a szerbiai Kína-Közép-Kelet-Európa csúcstalálkozón hat pontban foglalta össze külföldi újságíróknak, hogy mi a brutális magyar gazdasági növekedés titka. A miniszterelnök elsőként ismertetett egy Európa szerte emlegetett jóslatot térségünkről, majd a sajtó elé tárta a sikerhez vezető lépéseinket, és világszemléletünket.

  1. Európában általánosan elfogadott az az elképzelés, hogy néhány éven belül Közép-Európa válik az Európai Unió növekedésének mozgatórugójává. - említette meg Orbán az Európában szinte közhelyszámba menő megállapítást.
  2. Magyarország bebizonyította, hogy a gazdasági növekedés érdekében át kell lépni néhány hagyományos gazdasági dogmán
  3. Az utóbbi néhány évben Magyarország a kelet-közép-európai régió vezető országává vált.
  4. Szigorú költségvetési fegyelem mellett is az egyik legnagyobb gazdasági növekedést produkáló állam lett.
  5. Nemcsak, hogy kiléptünk a pénzügyi válságból, hanem a hozzáállásunkon is változtattunk, és már nem problémaként, hanem lehetőségként gondoltunk a válságra.
  6. Magyarország politikai stabilitása a bizonyíték arra, hogy nemcsak túléltük a válságot, hanem meg is tudtunk erősödni a nehéz időszak alatt.

"Hiszem ugyanakkor azt, hogy Magyarország és a magyar nép eredményei magukért beszélnek: jöjjenek és fektessenek be Magyarországon, és éljenek a magyar gazdasági stratégia lehetőségeivel"

- zárta a Kína-Közép-Kelet-Európa csúcstalálkozó alkalmából született állásfoglalását a magyar miniszterelnök.

Hány tényt ismer a fenti hatból?