Habony Árpád meglóbálta sokszázezres Gucci-táskáját a szociális megszorítások ellen tüntetők előtt

HUS 0692
2014.12.15. 12:38 Módosítva: 2014.12.15. 14:52

Fotósunk, Huszti István a Parlament előtt a Kossuth téren éppen a költségvetés szociális megszorításai ellen tüntető aktivistákat fotózta, akik többek között

3 300 000 embernek rendszeresen nincs elég pénze élelmiszerre!,

illetve

2 500 000 ember nem tudja fizetni a lakbért, rezsit vagy a lakáshitelt!

feliratú táblákat tartottak, amikor egyszer csak átvágott közöttük Habony Árpád, Orbán Viktor főtanácsadója, kezében egy talán frissen vásárolt Gucci-luxustáskával.

Tudósítónk szerint Habony épp akkor sétált ki a Parlamentből, amikor a tüntetők  át akarták adni karácsonyi csomagjaikat a képviselőknek. Ezekben a csomagokban csokoládék találhatóak, melyeknek a csomagolásán olyan gyerekek fotói szerepelnek, akiknek a szülei a dohányipart érintő törvények miatt elveszíthetik a munkájukat (az alábbi képen a piros táskák rejtik a csokikat).

Hogy pontosan mennyibe is kerülhetett Habony kiegészítője, annak a Gucci weboldalán néztünk utána, hiszen kíváncsiak voltunk, mit engedhet meg magának a kormányfő tanácsadója, aki papíron egyetlen fillért sem kap munkájáért. És milyen jól tettük, hogy megnéztük! 

A bézs alapon kék mintás Gucci kézi- és laptoptáskához most az eredeti 2100 dolláros ára helyett mindössze 1469-ért lehet hozzájutni, ami mai árfolyamon 520 ezer forint helyett mindössze 364 ezer forint! 

Csak remélni tudjuk, hogy Habony is már akciósan jutott a termékhez, hiszen nagyon bosszantó lehet 631 dollár elbukni, amiből pedig egy szép Gucci-öv meg egy jó meleg sál is majdnem kijön. (Frissítés: egy RTL-es kolléga jelezte, már október 16-án is feltűnt Habonynál egy hasonló táska. Lehet, hogy tényleg lecsúszott az akcióról?)

Ja igen, a szociális megszorítások ellen tüntetők: a rendőrök igen hamar, már reggel felszámolták a parlamenti mélygarázshoz szervezett blokádjukat.

Pokorni: Nem fér bele ez az urizálás

A Fidesz alelnöke, XII. kerületi polgármester bő egy hete kelt ki a kormánypárti politikusok urizáló életvitele, felhalmozott vagyona, drága luxusholmijai- és villái ellen:

Ezek a kisebb-nagyobb ügyek, hogy ki milyen órát hord, ki hova jár pihenni vagy nyaralni, vagy hogy kinek mekkora a háza, ezek nyilván az elmúlt években is tudottak voltak, de nem érdekelt senkit. Nem kötődött össze ez a korrupció vádjával. Az Amerikai Egyesült Államok kitiltása óta viszont egy ilyen metszetbe rendeződik újra ez a sok apró, egyébként korábban csak bosszantónak gondolt tény.

Pokorni Zoltán egyebek mellett a következőkre gondolhatott: