Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Habony Árpád meglóbálta sokszázezres Gucci-táskáját a szociális megszorítások ellen tüntetők előtt

HUS 0692
2014.12.15. 12:38 Módosítva: 2014-12-15 14:52:47

Fotósunk, Huszti István a Parlament előtt a Kossuth téren éppen a költségvetés szociális megszorításai ellen tüntető aktivistákat fotózta, akik többek között

3 300 000 embernek rendszeresen nincs elég pénze élelmiszerre!,

illetve

2 500 000 ember nem tudja fizetni a lakbért, rezsit vagy a lakáshitelt!

feliratú táblákat tartottak, amikor egyszer csak átvágott közöttük Habony Árpád, Orbán Viktor főtanácsadója, kezében egy talán frissen vásárolt Gucci-luxustáskával.

Tudósítónk szerint Habony épp akkor sétált ki a Parlamentből, amikor a tüntetők  át akarták adni karácsonyi csomagjaikat a képviselőknek. Ezekben a csomagokban csokoládék találhatóak, melyeknek a csomagolásán olyan gyerekek fotói szerepelnek, akiknek a szülei a dohányipart érintő törvények miatt elveszíthetik a munkájukat (az alábbi képen a piros táskák rejtik a csokikat).

Hogy pontosan mennyibe is kerülhetett Habony kiegészítője, annak a Gucci weboldalán néztünk utána, hiszen kíváncsiak voltunk, mit engedhet meg magának a kormányfő tanácsadója, aki papíron egyetlen fillért sem kap munkájáért. És milyen jól tettük, hogy megnéztük! 

A bézs alapon kék mintás Gucci kézi- és laptoptáskához most az eredeti 2100 dolláros ára helyett mindössze 1469-ért lehet hozzájutni, ami mai árfolyamon 520 ezer forint helyett mindössze 364 ezer forint! 

Csak remélni tudjuk, hogy Habony is már akciósan jutott a termékhez, hiszen nagyon bosszantó lehet 631 dollár elbukni, amiből pedig egy szép Gucci-öv meg egy jó meleg sál is majdnem kijön. (Frissítés: egy RTL-es kolléga jelezte, már október 16-án is feltűnt Habonynál egy hasonló táska. Lehet, hogy tényleg lecsúszott az akcióról?)

Ja igen, a szociális megszorítások ellen tüntetők: a rendőrök igen hamar, már reggel felszámolták a parlamenti mélygarázshoz szervezett blokádjukat.

Pokorni: Nem fér bele ez az urizálás

A Fidesz alelnöke, XII. kerületi polgármester bő egy hete kelt ki a kormánypárti politikusok urizáló életvitele, felhalmozott vagyona, drága luxusholmijai- és villái ellen:

Ezek a kisebb-nagyobb ügyek, hogy ki milyen órát hord, ki hova jár pihenni vagy nyaralni, vagy hogy kinek mekkora a háza, ezek nyilván az elmúlt években is tudottak voltak, de nem érdekelt senkit. Nem kötődött össze ez a korrupció vádjával. Az Amerikai Egyesült Államok kitiltása óta viszont egy ilyen metszetbe rendeződik újra ez a sok apró, egyébként korábban csak bosszantónak gondolt tény.

Pokorni Zoltán egyebek mellett a következőkre gondolhatott: