Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Csalással gyanúsítják Hévíz fideszes polgármesterét és "Hoffer Misit"

2014.12.16. 06:40

Csalás miatt nyomoznak a Barátok közt sorozatban régebben Hoffer Misit alakító Halász Gábor és Hévíz polgármestere, Papp Gábor ellen – értesült a Blikk.

A lap azt írja: azzal gyanúsítja a rendőrség őket, hogy olyan vezető pozíciót töltöttek be, amihez nem volt meg az előírt képesítésük. Halász Gábor annak ellenére vezette a művelődési központot, és vette fel több éven át a fizetését, hogy képesítés hiánya miatt erre nem lett volna joga. Ezért nyomoz most a rendőrség jelentős kárt okozó csalás miatt.

Papp Gábor pedig azért felelős a rendőrség szerint, mert ő javasolta Halászt a pozícióra, noha tudta, hogy nincs végzettsége az álláshoz.

De a gyanú szerint maga Papp Gábor is vett fel jogtalanul fizetést. A Blikk úgy tudja, Hévíz polgármesterét és feleségét azzal gyanúsítják, hogy 2009 és 2012 között szakképzett egészségtanárnak adták ki magukat, a férj így nyerte el a pályázati pénzekből működő ifjúsági szolgáltató központ irodavezetői pozícióját. Bérüket úgy vették fel, hogy nincs meg az előírt felsőfokú pedagógiai szakképzettségük.