Csalással gyanúsítják Hévíz fideszes polgármesterét és "Hoffer Misit"

2014.12.16. 06:40

Csalás miatt nyomoznak a Barátok közt sorozatban régebben Hoffer Misit alakító Halász Gábor és Hévíz polgármestere, Papp Gábor ellen – értesült a Blikk.

A lap azt írja: azzal gyanúsítja a rendőrség őket, hogy olyan vezető pozíciót töltöttek be, amihez nem volt meg az előírt képesítésük. Halász Gábor annak ellenére vezette a művelődési központot, és vette fel több éven át a fizetését, hogy képesítés hiánya miatt erre nem lett volna joga. Ezért nyomoz most a rendőrség jelentős kárt okozó csalás miatt.

Papp Gábor pedig azért felelős a rendőrség szerint, mert ő javasolta Halászt a pozícióra, noha tudta, hogy nincs végzettsége az álláshoz.

De a gyanú szerint maga Papp Gábor is vett fel jogtalanul fizetést. A Blikk úgy tudja, Hévíz polgármesterét és feleségét azzal gyanúsítják, hogy 2009 és 2012 között szakképzett egészségtanárnak adták ki magukat, a férj így nyerte el a pályázati pénzekből működő ifjúsági szolgáltató központ irodavezetői pozícióját. Bérüket úgy vették fel, hogy nincs meg az előírt felsőfokú pedagógiai szakképzettségük.