Egy 8 éves fiú miatt nem mernek iskolába járni Sándorfalván

2014.12.16. 08:39

Verekedik, a szülők állítása szerint lop, társait vegzálja a sándorfalvi általános iskola egyik diákja - írja a Délmagyarország. A Pallavicini Sándor Általános Iskola 3. b-be járó tanulók szülei ezért úgy döntöttek, addig nem engedik iskolába gyermekeiket, amíg az intézmény nem oldja meg a másfél éve húzódó problémát.

A  3. b osztály szülői munkaközösségének tagja a lapnak arról beszélt, 21 szülővel összefogva úgy döntöttek, hogy december 15-étől addig nem viszik iskolába gyermekeiket, amíg az iskola nem rendezi az egyetlen, szerinte beilleszkedni képtelen, agresszív 8 éves helyzetét.

Feljelentettük, miután az iskolában úgy megverte a fiamat, hogy feldagadt a szája, egy másik gyereket pedig ököllel ütött. A problémákról folyamatosan tájékoztattuk az iskolát, de nem történt semmi. Meddig kell tűrnünk, hogy egyetlen gyerek miatt 21 szenvedjen?

– mondta a lapnak egy másik szülő. A szülők tudják, hogy a kialakult helyzetért nem a gyerek a hibás, de mint mondták, nem nézhetik tétlenül, hogy a fiú az osztálytársait vegzálja.

A tanulóval szemben a házirend többszöri súlyos megsértése miatt fegyelmi eljárás indult már novemberben. Az eljárás még nem zárult le – mondta Hüvös László, az iskola igazgatója. Mint mondta, ennek az eredményétől függ, mi lesz a büntetés: megrovás, szigorú megrovás, áthelyezés másik osztályba, tanulócsoportba és kizárás is szóba kerülhet. De az igazgató szerint egy 8 éves tanköteles tanulót nem lehet eltiltani a tanév folytatásától. Az igazgató azt kérte a szülőktől, járassák továbbra is az iskolába a gyerekeket.