Natália
1 °C
7 °C

Élet az államosítás után: még mindig hiányoznak a tankönyvek

2014.12.16. 06:26

Beszállították a Könyvtárellátó (Kello) Kft.-nek a készleten lévő összes tankönyvet az állami fennhatóság alá tartozó kiadók, ennek ellenére december közepére a könyvek egy része még mindig nem jutott el az iskolákba, sőt még a terjesztőhöz sem – értesült a Magyar Nemzet.

A lap információi szerint a hiányzó kötetek között nemcsak tankönyvek, de munkafüzetek is vannak, ezek helyettesítése nehezebb a tankönyvekénél. Ráadásul több iskolából érkezett a Magyar Nemzethez jelzés arról, hogy a pedagógusok elégedetlenek az állami könyvek tartalmával, ezért visszatértek a jól bevált régi könyvekhez, s azokból fénymásolnak a diákoknak. Sőt, néhol a szülőkkel összefogva meg is vásárolják a jobbnak tartott könyveket, hogy titokban azokból (is) tanítsanak - írja a lap. Erről mi is írtunk nemrég.

Az államosításnak egyébként nem csak az lett az eredménye, hogy nem jutnak el az iskolába a tankönyvek, de legalább olcsóbb a rendszer. Legalábbis Rétvári Bence parlamenti államtitkár szerint 1,3 milliárd forinttal került kevesebbe az államnak az idei ellátás a tavalyinál. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?