Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Gyurcsányék nem akarják, hogy a képviselőknek ingyen legyen az autópálya

2014.12.16. 09:08

Mondjunk nemet a parlamenti képviselők ingyenes autópálya használatára! - írta közleményében a Demokratikus Koalíció azután, hogy hétfőn délután a parlament a Fidesz kezdeményezésére sürgősséggel napirendre vette azt a kormánypárti indítványt, miszerint a parlamenti képviselők üzemanyagkártyájuk terhére vásárolhassák meg az autópálya-matricát. Azaz ne kelljen nekik fizetniük a fizetőssé tett budapesti bekötőutakért és az M0-ásért.  

A DK szerint ez "felháborító cinizmus, amikor a fél ország amiatt háborog, hogy a Fidesz minden választási ígéretét megszegve ki kívánja terjeszteni az autópálya használatáért fizetendő díjat. (...) Teljesen érthetetlen és elfogadhatatlan, hogy a sürgősségi indítványt az LMP és az MSZP is támogatta" - írták. 

A DK azt kéri az MSZP-től és az LMP-től, hogy szavazzanak nemmel a javaslatra. "A DK, ahogyan tegnap is, úgy a mai napon is el fogja utasítani a kezdeményezést. Egyúttal megerősítjük, hogy a tervezet elfogadása esetén a Demokratikus Koalíció parlamenti képviselői továbbra is saját pénzükből fogják megvásárolni az autópálya matricát" - zárul a közlemény. 

Az MSZP is közleményt adott ki a témában. A szocialisták nem írják, hogy nem kell nekik az ingyenút, pusztán azt, hogy ne szavazzanak most erről. "A képviselők juttatásai helyett az M0-s díjmentességéről szavazzon az országgyűlés" - írják.  Egyúttal kezdeményezik, hogy minden olyan útszakasz, amely eddig díjmentes volt, a jövőben se legyen díjköteles.