Natália
1 °C
7 °C

Mai találós kérdésünk: Lesz-e ma tüntetés?

HUS 9762
2014.12.16. 14:24

Eleged van a szociális megszorításokból? Az oktatási rendszer teljes átforgatásából és a társadalom elbutításából? A NAV-botrányokból és kitiltási ügyeiből? A mértéktelen korrupcióból és hazugságokból? Az egészségügy borzasztó helyzetéből és a magyarországi lakhatás egyre kritikusabb helyzetéből? GYERE EL ÉS HALLASD TE IS A HANGOD!

− írják a Nincs hova hátrálnunk nevű Facebook-oldalon. Az eseményt létrehozó Egymillióan az internetadó ellen és a Szabad oktatást nevű Facebook-csoporton kívül több civil szervezet és kezdeményezés is csatlakozott a mai tüntetéshez, és csatlakozásra hívta a "kormányzat eddigi és tervezett országromboló intézkedésein felháborodott, dühös és csalódott embereket" is.

A múlt vasárnapi és a mai tüntetés keretbe foglalja a költségvetésről szóló végszavazást, ami hétfőn és kedden történik a Parlamentben. A vasárnapi tüntetésről itt olvashatja beszámolónkat. A két tüntetés közötti, szakszervezetek által szervezett hétfői autós demonstrációról pedig itt olvashat bővebben.

Ezek a szervezetek csatlakoztak eddig a mai tüntetéshez:


A Város Mindenkié
Arany Liliom Alapítvány
Antifasiszta Hálózat
Civil Akció Egység
Demokratikus Nevelésért és Tanulásért Közhasznú Egyesület
Egymillióan az internetadó ellen facebook-oldal
Eleven emlékmű - az én történelmem
Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány
HAT - Hálózat a Tanszabadságért
Hét Olajfa Egyesület
Hívatlanul Hálózat
Magyartanárok Egyesülete
Magyar Nők Szövetsége/Association of Hungarian Women
Magyar Szekuláris Egyesület
Nem Némulunk El
Oktatói Hálózat
Rehab Critical Mass
Rosta Rokkant Mozgalom
Szabadságszínpad
Szabad Oktatást csoport
1000 milliárdan a tisztességes adózásért(Népharag csoport)
Történelemtanárok Egylete
VAGY Közéleti Egyesület Gyöngyös

A vasárnapi tüntetésre több mint hatezren jelezték részvételüket, ebből körülbelül kétezer ember ment el végül. A mai tüntetésre már több mint 13 ezren jelezték részvételüket. A budapesti megmozdulást több vidéki − Miskolc, Szeged, Szombathely, Pécs −, illetve külföldi − Bécs, New York, London − demonstráció is kíséri majd.

A tüntetés délután hatkor kezdődik a József Nádor téren. A tervezett program szerint itt 11 (!) felszólaló fog beszélni, majd a tömeg átvonul a NAV-székház érintésével az Alkotmány utcába, a Kossuth térhez.

„Ha teheted, hozz magaddal a december 16-i tüntetésre 18 órára a József nádor térre egy cipősdoboznyi játékot, amit karácsonyig eljuttatunk rászoruló gyermekeknek. Mutassuk meg, hogy a hatalommal szemben mi képesek vagyunk odafigyelni egymásra, és olyan gyerekeknek, akiknek a családi helyzetük miatt karácsonykor nem jutna ajándék, igenis képesek vagyunk segíteni és mosolyt csalni az arcára!" − írták a szervezők.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?