Judit
2 °C
7 °C

Népszavazást tartanának a vasárnapi zárvatartásról

2014.12.16. 14:31

Népszavazást javasolt a boltok vasárnapi zárvatartásáról a DK és a Vállalkozók és Munkavállalók országos szövetsége. A kezdeményezés támogatására, de attól függetlenül létrehozott Facebook-oldalnak néhány óra alatt több mint 2500 támogatója lett.

"Ez mindenki ügye. A DK és a VOSZ javasolt népszavazást, de mindenki álljon mellénk! Ebbe Orbán belebukhat" - írják az oldal elindítói. Vadai Ágnes, a DK alelnöke szerint a kormány erőszakosan akar beavatkozni az emberek magánéletébe, amikor meg akarja mondani, hogy mikor és hol vásároljanak, illetve, hogy mit csináljanak vasárnaponként. A vasárnapi boltbezárás nem jó a vásárlóknak, a gazdaságnak, a cégeknek és kereskedelemben dolgozóknak, jelentette ki.

Népszavazógép - Akarja-e, hogy zárva legyenek a boltok vasárnap?

  • 32430
    Nem
  • 7776
    Demokráciát!
  • 5011
    Igen

A VOSZ vezetője, Demján Sándor már korábban bejelentette, hogy ha megszavazzák a törvényt a zárvatartásról, akkor népszavazást indítanak, és azt kérte, pártok ne vegyenek részt a kezdeményezésben, írja az MTI. Erre Vadai Ágnes kedden azt mondta, nyitottak arra, hogy az aktivistáik akár a VOSZ kérdéséhez gyűjtsenek aláírást. Szavai szerint azt szeretnék elérni, hogy minél nagyobb alkotmányos legitimációja legyen a kezdeményezésnek és ha azt látják, hogy van olyan szervezet, amely jobb kérdést tesz fel náluk, akkor a DK ahhoz a kezdeményezéshez fog csatlakozni.

A Financial Times hétfői cikkében azt írta: egy név nélkül nyilatkozó magas rangú tisztviselő elismerte,

Ha holnap népszavazást tartanánk a kérdésről, elvesztenénk.

A lap emlékeztet: a változtatás nemcsak a vásárlói szokásoknak mond ellent, hanem az európai szabályozási tendenciáknak is.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?