Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Életfogytiglant kapott az erdélyi férfit halálra verő izsáki rendőr

2014.12.17. 09:39 Módosítva: 2014-12-17 11:26:11

A Kecskeméti Törvényszék első fokon életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte azt az egykori rendőrt, aki tavaly kihallgatás közben halálra vert egy erdélyi magyar férfit az izsáki rendőrörsön. 

  A bíróság ítélete szerint    Bodor Viktor elsőrendű vádlottat életfogytiglanra, egykori kollégáját, a szintén rendőr  Bimbó Csongort pedig 20 év fegyházbüntetésre ítélték.

A Kecskeméti Nyomozó Ügyészség eredetileg halált okozó testi sértéssel vádolta a két rendőrt, azonban az ítéletet már társtettesként elkövetett emberölés bűntette miatt mondta ki rájuk.

A két rendőr 2013. április 8-án az izsáki rendőrőrsön  több órán keresztül  olyan súlyosan bántalmazta a lopás miatt előállított Bara Józsefet, hogy az belehalt sérüléseibe.

Bara Józsefet egy ismerőse gyanúsította meg lopással Orgoványon. A rendőrök megbilincselve bevitték az őrsre, ahol bezárt ajtó mögött két órán át vallatták.

A vádirat szerint a férfinak több ütés érte a mellkasát. A székkel is felborult, de ezután is ütötték és gumibotozták. Később rosszul lett, majd elvesztette eszméletét. Megpróbálták újraéleszteni, és mentőt is hívtak hozzá, de ez már nem járt sikerrel. A férfi többek között tüdőzúzódást, szegycsonttörést és sorozatos bordatöréseket szenvedett, halálát zsírembólia okozta.

A per harmadrendű vádlottját, az eset óta leszerelt rendőrt társtettesként elkövetett jogellenes fogva tartás bűntette és egyéb bűncselekmények miatt a törvényszék 2 év börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását 5 év próbaidőre felfüggesztette.

  A negyedrendű vádlottat, egy izsáki rendőrnőt bűnsegédként elkövetett kényszervallatás bűntette miatt 8 hónap börtönbüntetésre ítélte a törvényszék, melynek végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette.