Antal, Antónia
3 °C
9 °C

Fél óra alatt ért ki a mentő a haldoklóhoz

2014.12.17. 07:33 Módosítva: 2014-12-17 11:49:10

December elsején 32 percet kellett várni egy zebrán elütött 22 éves fiatalemberhez Szolnok belvárosában, írja a Bors. A fiatalember később meghalt a kórházban. A lap lemérte: a szolnoki mentőállomás a gázolás helyszínétől 9 percre, a Hetényi Géza kórház autóval 1 percre van. Az Országos Mentőszolgálat szerint nem hibáztak, azon a napon ugyanis egymás után három halálos gázolás történt egyetlen útvonalon. 

A 22 éves Lászlót december elsején hajnalban apja vitte be munkába, mert elaludt. A fiút nem sokkal azután ütötte el egy autó a zebrán, hogy kiszállt apja kocsijából.

Szemtanúk szerint a fiatalember a gázolás után még felült, majd eszméletlenül eldőlt. Akik segítettek neki, azt mondták: körülbelül 15 percig még önállóan lélegzett. A mentő azonban nem jött, 32 percet kellett várni rá. A fiú addig a zuhogó esőben stabil oldalfekvésben feküdt az aszfalton.

Az Országos Mentőszolgálat válasza szerint december elsején hajnalban Szolnok belvárosában három gázolás történt. A mentők szabályosan jártak el, a riasztások azonnal megtörténtek, hiba, mulasztás nem történt.

A mentőket 5:50-kor riasztották az elgázolt Lászlóhoz a Tószegi útra. Az esetkocsi azonnal indult a helyszínre, a Nagy Imre körúthoz érve azonban leállították őket egy másik gázoláshoz, ahol egy súlyos sérült ellátását kezdték meg.

Rögtön visszajeleztek rádión a központjuknak, ahonnan egy percen belül riasztottak egy másik mentőegységet a Tószegi úti címre. Ez a második mentőegység is azonnal kivonult, de útközben, a Hetényi Géza Kórház előtt őket is leintették egy újabb gázoláshoz, ahol egy fiatal nő újraélesztési kísérletét kezdték meg.

Ekkor riasztották a harmadik mentőegységet, akik végül az első gázolás sérültjét ellátták és kórházba szállították, ahol később súlyos sérüléseibe belehalt.

Szolnokon átlagosan 1-2 hetente történik gyalogosgázolás, ezen az esős, sötét hajnalon 20 percen belül, ugyanazon az útvonalon történt három ilyen súlyos baleset, írta az OMSZ. 

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!