Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Fél óra alatt ért ki a mentő a haldoklóhoz

2014.12.17. 07:33 Módosítva: 2014-12-17 11:49:10

December elsején 32 percet kellett várni egy zebrán elütött 22 éves fiatalemberhez Szolnok belvárosában, írja a Bors. A fiatalember később meghalt a kórházban. A lap lemérte: a szolnoki mentőállomás a gázolás helyszínétől 9 percre, a Hetényi Géza kórház autóval 1 percre van. Az Országos Mentőszolgálat szerint nem hibáztak, azon a napon ugyanis egymás után három halálos gázolás történt egyetlen útvonalon. 

A 22 éves Lászlót december elsején hajnalban apja vitte be munkába, mert elaludt. A fiút nem sokkal azután ütötte el egy autó a zebrán, hogy kiszállt apja kocsijából.

Szemtanúk szerint a fiatalember a gázolás után még felült, majd eszméletlenül eldőlt. Akik segítettek neki, azt mondták: körülbelül 15 percig még önállóan lélegzett. A mentő azonban nem jött, 32 percet kellett várni rá. A fiú addig a zuhogó esőben stabil oldalfekvésben feküdt az aszfalton.

Az Országos Mentőszolgálat válasza szerint december elsején hajnalban Szolnok belvárosában három gázolás történt. A mentők szabályosan jártak el, a riasztások azonnal megtörténtek, hiba, mulasztás nem történt.

A mentőket 5:50-kor riasztották az elgázolt Lászlóhoz a Tószegi útra. Az esetkocsi azonnal indult a helyszínre, a Nagy Imre körúthoz érve azonban leállították őket egy másik gázoláshoz, ahol egy súlyos sérült ellátását kezdték meg.

Rögtön visszajeleztek rádión a központjuknak, ahonnan egy percen belül riasztottak egy másik mentőegységet a Tószegi úti címre. Ez a második mentőegység is azonnal kivonult, de útközben, a Hetényi Géza Kórház előtt őket is leintették egy újabb gázoláshoz, ahol egy fiatal nő újraélesztési kísérletét kezdték meg.

Ekkor riasztották a harmadik mentőegységet, akik végül az első gázolás sérültjét ellátták és kórházba szállították, ahol később súlyos sérüléseibe belehalt.

Szolnokon átlagosan 1-2 hetente történik gyalogosgázolás, ezen az esős, sötét hajnalon 20 percen belül, ugyanazon az útvonalon történt három ilyen súlyos baleset, írta az OMSZ.