Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Gyöngyösön folytatódik a hármas politikai harc

2014.12.17. 12:44
Még mindig nincs alpolgármester Gyöngyösön, pedig a polgármester korábban felajánlotta a Fidesznek és a Jobbiknak, hogy kilép az MSZP-ből.

Harmadszorra sem sikerült alpolgármestert választani Gyöngyösön, írta a Heol.hu. Hiesz György polgármester kezdeményezése kedden is hiábavaló volt.

Nem vagyok csalódott, sajnos ez várható volt, bár bíztam benne, hogy karácsonyra meglephetjük a gyöngyösieket azzal, hogy a politikai pártok megegyeznek egymással a város érdekében – mondta a polgármester. 

Mint arról beszámoltunk, Gyöngyös politikailag meglehetősen széttagolt, a szavazók október 12-én MSZP-s polgármestert választottak, Hiesz Györgyöt, ám a testületbe csak öt baloldali került be, hat jobbikossal és három fideszessel szemben. A küzdelem folyamatos a képviselők és a polgármester között, hónapok óta nem sikerült helyettes városvezetőt választani.

Pedig Hiesz azt is felajánlotta korábban, hogy hajlandó az MSZP-ből is kilépni ahhoz, hogy megszerezze a többség támogatását.

Ha a lehető leghatékonyabb integrációnak az az ára, hogy le kell mondanom a párttisztségeimről, akkor ezt is megteszem, sőt ha kell, a párttagságomat is megszüntetem.

A polgármester a mostani újabb sikertelen alpolgármester-választás után kijelentette: reméli, hogy a helyi szervezeteken kívül a pártok országos vezetése is belátja, szükség van együttműködésre annak érdekében, hogy érdemi munka folyjon, és a határidőket be lehessen tartani.