Árpád
-2 °C
3 °C

Itt a rendőrség videója a Kossuth téri dulakodásról

2014.12.17. 17:47

A kedd esti Nincs hova hátrálnunk! elnevezésű  tüntetésen a rendőrök kénytelenek voltak erőszakot alkalmazni. A Kossuth téren paprikaspray-t is bevetettek, hogy megállítsanak néhány embert. A dulakodásban telibe fújtak egy televíziós operatőrt, és felhasították két tüntető fiatal fejét is. A dulakodásról adtak most ki egy négyperces videót, amit a rendőrség készített, és azt kívánják bizonyítani vele, hogy törvényesen jártak el. Az ATV-s operatőr lefújása 1:35-nél látható.

A rendőrségi közlemény azt írja, a demonstráció szervezője szerint a József nádor téren megjelent csoportosulás magatartása zavaró volt, ezért felszólította a csoport tagjait, hogy ne csatlakozzanak a demonstrációhoz. A csoport ennek a felszólításnak nem tettek eleget, ezért a szervező a rendőrség közreműködését kérte. A rendőrség a rendezvényt megzavarókat eltávolította.

A Kossuth téri tüntetésen egy hölgynek nyújtott segítséget a rendőrség, aki a résztvevők és az egyenruhások között elesett, és tartani lehetett attól, hogy a demonstrálók nyomása miatt sérülést szenved. A rendőrök felsegítették a hölgyet, majd testi épségének megóvása érdekében a rendőri sorfal mögé kísérték.

A rendezvény befejezése után a téren maradtak egy csoportja erőszakos módon - az egyenruhások testi épségét veszélyeztetve - megpróbálta benyomni a rendőrsorfalat, ekkor egy esetben, célzottan könnygázspray alkalmazására került sor - közölte a BRFK.

A rendőrség leszögezte, hogy egyetlen munkatársa sem használt a rendőri biztosítás során rendőrbotot.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?