Sikerült alpolgármestereket választani a 15. kerületben

2014.12.17. 22:21

Örömömre szolgál, hogy a kezdeményezésemre lefolytatott tárgyalássorozat eredményre vezetett, és a mai napon Budapest főváros képviselő-testülete három alpolgármestert [...], valamint hat bizottságot választott, és megkezdhetjük az érdemi munkát

– írta közleményében szerda este Hajdu László 15. kerületi polgármester. A három alpolgármester Németh Angéla (DK-RÁTE-Együtt-Liberálisok), dr. Pintér Gábor (Fidesz-KDNP) és dr. Balázs Zoltán (Fidesz-KDNP) lett.

A megválasztott alpolgármesterek és bizottsági elnökök kinyilvánították, hogy az eltérő párthovatartozás nem lesz akadálya a munkának, tette hozzá Hajdu. 

Mindez azért lényeges, mert a 15. kerület volt az egyik olyan körzet, ahol a polgármester más pártállású, mint a képviselő-testület többsége, ami borítékolja vagy legalábbis borítékolhatja a folyamatos csatározást a testület és a településvezető között. 

A kerületi testület (10 fideszes, 9 baloldali, 1-1 jobbikos és LMP-s) október 31-i alakuló ülése rögtön botrányba is fulladt, ugyanis a Hajdu által jelölt alpolgármestereket a Fidesz-KDNP nem fogadta el. A Fidesz ellenben a Jobbik által biztosított többséggel létrehozott egy bizottsági struktúrát, amely a bizottságokban is a Fidesz fölényét biztosítja. 

Hajduról és a többi hasonló helyzetben lévő polgármesterről itt írtunk >>>