Jónás, Renátó
5 °C
18 °C

Sikerült alpolgármestereket választani a 15. kerületben

2014.12.17. 22:21

Örömömre szolgál, hogy a kezdeményezésemre lefolytatott tárgyalássorozat eredményre vezetett, és a mai napon Budapest főváros képviselő-testülete három alpolgármestert [...], valamint hat bizottságot választott, és megkezdhetjük az érdemi munkát

– írta közleményében szerda este Hajdu László 15. kerületi polgármester. A három alpolgármester Németh Angéla (DK-RÁTE-Együtt-Liberálisok), dr. Pintér Gábor (Fidesz-KDNP) és dr. Balázs Zoltán (Fidesz-KDNP) lett.

A megválasztott alpolgármesterek és bizottsági elnökök kinyilvánították, hogy az eltérő párthovatartozás nem lesz akadálya a munkának, tette hozzá Hajdu. 

Mindez azért lényeges, mert a 15. kerület volt az egyik olyan körzet, ahol a polgármester más pártállású, mint a képviselő-testület többsége, ami borítékolja vagy legalábbis borítékolhatja a folyamatos csatározást a testület és a településvezető között. 

A kerületi testület (10 fideszes, 9 baloldali, 1-1 jobbikos és LMP-s) október 31-i alakuló ülése rögtön botrányba is fulladt, ugyanis a Hajdu által jelölt alpolgármestereket a Fidesz-KDNP nem fogadta el. A Fidesz ellenben a Jobbik által biztosított többséggel létrehozott egy bizottsági struktúrát, amely a bizottságokban is a Fidesz fölényét biztosítja. 

Hajduról és a többi hasonló helyzetben lévő polgármesterről itt írtunk >>>

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?