Fideszes polgármesterek közösen utasítják el a fizetős M0-st

DEGER20100624055
2014.12.18. 13:21

Előzetes hatástanulmány, valamint szakmai és társadalmi egyeztetés hiányában a fővárosi agglomerációs települések és Budapest érintett kerületeinek képviselői elutasítják a kormány azon tervét, hogy a Budapestre befutó autópályák körgyűrűn belüli részei, valamint az M0-s egyes szakaszai fizetőssé váljanak.

A közös állásfoglalás azután született – tájékoztatta a gyáli önkormányzat az MTI-t –, hogy csütörtökre Pápai Mihály (Fidesz–KDNP), Gyál polgármestere, a Fővárosi Agglomeráció Önkormányzati Társulás elnöke meghívására a megyei autópályamatrica-rendszer bevezetésével érintett egyes Pest megyei települések, valamint Budapest érintett kerületeinek képviselői egyeztetést tartottak Gyálon.

A szakmai fórumon megfogalmazták azt is, hogy a jövőben minden hasonló, agglomerációt érintő fontos döntés meghozatala előtt előzetes egyeztetésre van szükség.

Az eseményen részt vett Kovács Péter (Fidesz–KDNP), a Budapesti Önkormányzatok Szövetségének elnöke, Szabó István (Fidesz–KDNP), a Pest Megyei Közgyűlés elnöke, valamint Szűcs Lajos fideszes országgyűlési képviselő is.

Múlt héten már tiltakozott a terv ellen több érintett kerület fideszes vezetője, így Pokorni Zoltán, a XII., illetve Wintermantel Zsolt, a IV. kerület polgármestere. Ezután Tarlós István főpolgármester egyeztetett a kerületi vezetőkkel, és azt mondta, hogy a többségnek az a véleménye, hogy nem támadják az M0-s több szakaszát is fizetőssé tevő rendelettervezetet, de egyéves próbaidő után vissza kell térni a kérdésre.