Rágcsálóinvázió van a Szeged Plázánál

2014.12.18. 10:22

A Délmagyar cikke szerint rágcsálók lepték el a Szeged Plázánál lévő tavat, van, aki szerint patkányok, mások cáfolják ezt.

A lap olvasói szerint hónapok óta tanyáznak a környéken a rágcsálók, de az utóbbi hetekben zavaróan elszaporodtak a tónál lévő nádasban. Egyikük szerint a rágcsálók százával nyüzsögnek a padok környéken, más arról beszélt, hogy nappal csak néhányat látni, de esténként már hemzseg a part az undorító, nagy példányoktól.

L2986539
Fotó: Schmidt Andrea / délmagyar.hu

Míg az olvasók egyértelműen patkánynak azonosították az állatot, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. szakembere a helyszíni bejárás alapján azt mondta, nem patkányokról van szó, ugyanis nem talált járatot.

Egy valamiben azonban mindenki egyet értett, a tóhoz nem lehet kitenni sem mérget, sem csapdát, mert az ott sétáltatott kutyák és gyerekek is hozzáférnének, nem beszélve a tó élővilágát jelentő madarakról, teknősökről. A Szeged Plaza üzemeltetési igazgatója az ÁNTSZ-től kért szakmai véleményt az ügyben.

Egyébként két hónapja szintén a Délmagyar írta meg, hogy patkányok rohangálnak Szeged belvárosában. Akkor egy szakember úgy nyilatkozott, hogy a jó idő kedvezett a rágcsálóknak. A második telet vészelték át úgy, hogy a hideg nem tizedelte meg a populációt, az enyhe idő pedig ideális a táplálékszerzéshez és a szaporodáshoz is.