Hortenzia, Gergő
-1 °C
8 °C

Rágcsálóinvázió van a Szeged Plázánál

2014.12.18. 10:22

A Délmagyar cikke szerint rágcsálók lepték el a Szeged Plázánál lévő tavat, van, aki szerint patkányok, mások cáfolják ezt.

A lap olvasói szerint hónapok óta tanyáznak a környéken a rágcsálók, de az utóbbi hetekben zavaróan elszaporodtak a tónál lévő nádasban. Egyikük szerint a rágcsálók százával nyüzsögnek a padok környéken, más arról beszélt, hogy nappal csak néhányat látni, de esténként már hemzseg a part az undorító, nagy példányoktól.

L2986539
Fotó: Schmidt Andrea / délmagyar.hu

Míg az olvasók egyértelműen patkánynak azonosították az állatot, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. szakembere a helyszíni bejárás alapján azt mondta, nem patkányokról van szó, ugyanis nem talált járatot.

Egy valamiben azonban mindenki egyet értett, a tóhoz nem lehet kitenni sem mérget, sem csapdát, mert az ott sétáltatott kutyák és gyerekek is hozzáférnének, nem beszélve a tó élővilágát jelentő madarakról, teknősökről. A Szeged Plaza üzemeltetési igazgatója az ÁNTSZ-től kért szakmai véleményt az ügyben.

Egyébként két hónapja szintén a Délmagyar írta meg, hogy patkányok rohangálnak Szeged belvárosában. Akkor egy szakember úgy nyilatkozott, hogy a jó idő kedvezett a rágcsálóknak. A második telet vészelték át úgy, hogy a hideg nem tizedelte meg a populációt, az enyhe idő pedig ideális a táplálékszerzéshez és a szaporodáshoz is.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?