Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Eltiltották az iskolától a verekedő iskolás fiút

2014.12.19. 11:02

A Délmagyar értesülése szerint eltiltották a tanév folytatásától azt a 8 éves sándorfalvai fiút, aki többször verekedésbe keveredett a sándorfalvi Pallavicini Sándor Általános Iskolában. A határozat végrehajtását ugyanakkor 6 hónapra felfüggesztették.

Amint azt mi is megírtuk, a verekedő gyerek miatt a 3.b-be járó tanulók szülei úgy döntöttek, addig nem engedik iskolába gyermekeiket, amíg az intézmény nem oldja meg a másfél éve húzódó problémát. A szülők tudják, hogy a kialakult helyzetért nem a gyerek a hibás, de mint mondták, nem nézhetik tétlenül, hogy a fiú az osztálytársait vegzálja.

A Délmagyar szerint a gyerek szülei elfogadták a fegyelmi határozatot, mint mondták, céljukat elérték, a kisfiú egy másik osztályba került. A gyerek apukája ugyanakkor a lapnak cáfolta, hogy fia lopott volna, mint mondta, ismeretlenek gyakran feljelentik a gyámhatóságnál, a vizsgálatok viszont eddig semmit sem igazoltak.

A lap szerint az iskola határozata azt jelenti, hogy ha a fiú ellen újabb eljárás indul az iskolában, akkor fegyelmi nélkül lehet kizárni őt. Első körben a szülők kereshetnek neki másik iskolát, de ha ez nem sikerül, akkor a kormányhivatal 7 nap alatt gondoskodik az elhelyezéséről.