Eltiltották az iskolától a verekedő iskolás fiút

2014.12.19. 11:02

A Délmagyar értesülése szerint eltiltották a tanév folytatásától azt a 8 éves sándorfalvai fiút, aki többször verekedésbe keveredett a sándorfalvi Pallavicini Sándor Általános Iskolában. A határozat végrehajtását ugyanakkor 6 hónapra felfüggesztették.

Amint azt mi is megírtuk, a verekedő gyerek miatt a 3.b-be járó tanulók szülei úgy döntöttek, addig nem engedik iskolába gyermekeiket, amíg az intézmény nem oldja meg a másfél éve húzódó problémát. A szülők tudják, hogy a kialakult helyzetért nem a gyerek a hibás, de mint mondták, nem nézhetik tétlenül, hogy a fiú az osztálytársait vegzálja.

A Délmagyar szerint a gyerek szülei elfogadták a fegyelmi határozatot, mint mondták, céljukat elérték, a kisfiú egy másik osztályba került. A gyerek apukája ugyanakkor a lapnak cáfolta, hogy fia lopott volna, mint mondta, ismeretlenek gyakran feljelentik a gyámhatóságnál, a vizsgálatok viszont eddig semmit sem igazoltak.

A lap szerint az iskola határozata azt jelenti, hogy ha a fiú ellen újabb eljárás indul az iskolában, akkor fegyelmi nélkül lehet kizárni őt. Első körben a szülők kereshetnek neki másik iskolát, de ha ez nem sikerül, akkor a kormányhivatal 7 nap alatt gondoskodik az elhelyezéséről.