Szilvia
5 °C
16 °C

Elvette Demján fegyverét Szepessy Zsolt

2014.12.20. 08:59

Négy, a vasárnapi nyitva tartás témakörét érintő kérdést nyújtott be Szepessy Zsolt volt monoki polgármester a Nemzeti Választási Bizottsághoz (NVB), írja a Népszabadság. Ez azt jelenti, hogy most 30 napig, amíg az NVB dönt a kérdések sorsáról, senki más nem nyújthat be ebben a témában népszavazási kérdést, így a Demján Sándor által vezetett Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) sem.

Szepessy, aki jelenleg az Összefogás Párt elnöke, korábban monoki polgármester volt, négy kérdést nyújtott be a témában: megkérdezné, hogy egyetértenek-e a választók azzal, hogy vasárnap minden üzlet nyitva, illetve zárva legyen, valamint, hogy vasárnap minden "multi"zárva legyen, illetve ennek az ellentettjét is.

A parlament a héten fogadta el a KDNP törvénytervezetét a boltok vasárnapi zárva tartásáról. A VOSZ még korábban, a DK pedig aznap bejelentette, hogy népszavazást kezdeményeznek a témában. Erre Szepessy kérdései miatt 30 napot kell várniuk, akár elutasítja, akár elfogadja a kérdéseket az NVB.

A népszavazás egyébként valószínűleg nem lenne sikeres - mondta a Blikknek Kiszelly Zoltán politológus, aki szerint csak akkor mozdítana meg tömegeket a szavazás, ha a törvény márciusi bevezetése után bebizonyosodna, hogy tényleg rosszul járnak a vásárlók és sok eladó veszíti el a munkáját.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?