24 bankot rabolt ki a miskolci férfi, akinek egy nő lerántotta a maszkját

2014.12.21. 15:56 Módosítva: 2014.12.21. 15:57

Az elmúlt hat év alatt országszerte 24 pénzintézet ellen hajtott végre támadást az a férfi, aki legutóbb, novemberben egy miskolci belvárosi takarékszövetkezetet fosztott ki, és csütörtökön került rendőrkézre. A 37 éves budapesti férfi 2008 júniusa óta Győrben háromszor, Szegeden és Debrecenben két-két alkalommal járt, egy-egy rablást Pécsen, Nyíregyházán, Tatabányán, Egerben, Szolnokon, Dunaújvárosban, Kaposváron és Miskolcon hajtott végre. A legtöbb bűncselekményt Budapesten követte el, a megalapozott gyanú szerint összesen hatot

– jelentette be a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályának helyettes vezetője sajtótájékoztatón vasárnap Miskolcon.

Volt olyan eset, amikor a bűncselekmény kísérleti szakban maradt, illetve ahonnan zsákmány nélkül menekült el, de többnyire sikeres rablást hajtott végre azzal a fegyverrel, amelyet öt évvel ezelőtt egy budapesti bank biztonsági őrétől vett el, akkori támadása során.

A 37 éves Cs. Richárdnak nincs jogosítványa, így busszal, illetve vonattal közelítette meg az előre feltérképezett helyszíneket. Előfordultak olyan esetek is, amikor a kerékpárját vonattal utaztatta le, hogy aztán azzal meneküljön el a bűncselekmény elkövetése után.

A férfi a zsákmányolt összegeket felélte, a tartozásaira és a családja mindennapi életvitelére fordította. A bankrabló élettársával és kisgyermekével élt, de elmondása szerint a környezete semmit sem tudott a bűnesetekről, és évente milliós értékeket zsákmányolt.

Miskolci bankrablás csetepatéval

Mint azt mi is megírtuk, csütörtökön reggel a Borsod megyei rendőrök a TEK műveleti egységeivel közösen Budapesten fogták el azt a férfit, aki november 26-án kirabolt egy miskolci takarékszövetkezetet.

Egy nappal később a bankfiók kamerafelvételeit megnézve derült ki, hogy miközben a férfi a bankban a pisztollyal fenyegette az alkalmazottakat, teljesen meglepő módon egy középkorú nő, mintha mi sem történt volna, sorszámot húzott magának az automatából.

Amikor a bankrabló a bevétellel a kezében ki akart menni, a nő utánament, és verekedni kezdett a férfival. A dulakodás közben a nő lerántotta a férfi símaszkját, így a kamerák rögzíteni tudták az arcát is. A férfi megütötte az asszonyt, sőt, a rendőrség közlése szerint közben egyszer el is sütötte a fegyverét. Az asszony csak könnyű sérülést szenvedett.

Reméljük, hogy a rendőrség valahogy meghálálja a nőnek a segítséget.