Judit
3 °C
7 °C

24 bankot rabolt ki a miskolci férfi, akinek egy nő lerántotta a maszkját

2014.12.21. 15:56 Módosítva: 2014-12-21 15:57:54

Az elmúlt hat év alatt országszerte 24 pénzintézet ellen hajtott végre támadást az a férfi, aki legutóbb, novemberben egy miskolci belvárosi takarékszövetkezetet fosztott ki, és csütörtökön került rendőrkézre. A 37 éves budapesti férfi 2008 júniusa óta Győrben háromszor, Szegeden és Debrecenben két-két alkalommal járt, egy-egy rablást Pécsen, Nyíregyházán, Tatabányán, Egerben, Szolnokon, Dunaújvárosban, Kaposváron és Miskolcon hajtott végre. A legtöbb bűncselekményt Budapesten követte el, a megalapozott gyanú szerint összesen hatot

– jelentette be a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályának helyettes vezetője sajtótájékoztatón vasárnap Miskolcon.

Volt olyan eset, amikor a bűncselekmény kísérleti szakban maradt, illetve ahonnan zsákmány nélkül menekült el, de többnyire sikeres rablást hajtott végre azzal a fegyverrel, amelyet öt évvel ezelőtt egy budapesti bank biztonsági őrétől vett el, akkori támadása során.

A 37 éves Cs. Richárdnak nincs jogosítványa, így busszal, illetve vonattal közelítette meg az előre feltérképezett helyszíneket. Előfordultak olyan esetek is, amikor a kerékpárját vonattal utaztatta le, hogy aztán azzal meneküljön el a bűncselekmény elkövetése után.

A férfi a zsákmányolt összegeket felélte, a tartozásaira és a családja mindennapi életvitelére fordította. A bankrabló élettársával és kisgyermekével élt, de elmondása szerint a környezete semmit sem tudott a bűnesetekről, és évente milliós értékeket zsákmányolt.

Mint azt mi is megírtuk, csütörtökön reggel a Borsod megyei rendőrök a TEK műveleti egységeivel közösen Budapesten fogták el azt a férfit, aki november 26-án kirabolt egy miskolci takarékszövetkezetet.

Egy nappal később a bankfiók kamerafelvételeit megnézve derült ki, hogy miközben a férfi a bankban a pisztollyal fenyegette az alkalmazottakat, teljesen meglepő módon egy középkorú nő, mintha mi sem történt volna, sorszámot húzott magának az automatából.

Amikor a bankrabló a bevétellel a kezében ki akart menni, a nő utánament, és verekedni kezdett a férfival. A dulakodás közben a nő lerántotta a férfi símaszkját, így a kamerák rögzíteni tudták az arcát is. A férfi megütötte az asszonyt, sőt, a rendőrség közlése szerint közben egyszer el is sütötte a fegyverét. Az asszony csak könnyű sérülést szenvedett.

Reméljük, hogy a rendőrség valahogy meghálálja a nőnek a segítséget.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?