Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Két rendkívüli ülés lesz a parlamentben kedden

2014.12.21. 11:05

Két rendkívüli ülés lesz kedden a parlamentben: az egyiket a az MSZP hívta össze, hogy határozatot hozzannak arról, ne lehessen minden úton údíjat befizetni, azaz ne kelljen az agglomerációból ingázóknak fizetni az M0-ás használatáért. Ez az ülés reggel nyolckor fog kezdődni, és a Fidesz a vasárnapi házbizottsági ülésen jelezte, hogy a frakció nem fog megjelenni, azaz nem lesz határozatképes az ülés, így feltehetően a napirend előtti felszólalások után véget ér.

A Fidesz egy közelményben az írta, a frakció az MSZP által összehívott ülést politikai színjátéknak tartja, hiszen a kérdés nem a parlament hatásköre, hanem a kormányé.

Kedden déltől egy másik rendkívüli ülésen az Áder János által visszadobott két törvényt tárgyalja majd a parlament. Az egyik törvény az épített környezet alakításáról és védelméről szóló, a másik kereskedelemről szóló törvény. Itt négyötödös többség kell ahhoz, hogy a törvényeket ne csak újratárgyalják, hanem el is fogadhassák azonnal. Ehhez a Fidesznek ellenzéki szavatokra is szüksége lesz.