Árpád
-2 °C
3 °C

A Jobbik alelnökét öt évre kitiltották Ukrajnából

2014.12.22. 20:23

A jobbikos Szávay István a határra érve tudta meg, hogy kitiltották Ukrajnából - írja a Mandiner.hu az Alfahírre hivatkozva. Az okot nem ismertették vele. 

A Jobbik politikusának ez a magánéletét is érinti, mivel felesége kárpátaljai magyar és ukrán állampolgár, így a karácsonyt is kénytelen lesz családjától távol tölteni. Kétéves keresztlányát sem látogathatja meg.

Szávayt és Zagyva György Gyula korábbi jobbikos országgyűlési képviselőt idén márciusban egy évre kitiltották Romániából.

Az utóbbi időkben több jobbikos politikust is kitiltottak Ukrajnából, például Kovács Bélát, ifj. Hegedűs Lórántot és Gyöngyösi Mártont is.

Szávay István hétfői sajtótájékoztatóján azt mondta: a kormány támad, bizonyítékokat és tájékoztatást követel az amerikai beutazási tilalom ügyében, ugyanakkor más, a környező országokban ellenzéki képviselőket érintő ügyekben nem tesz semmit.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?