Közgép: Nem Nyerges Zsolt miatt tiltották ki a NAV-elnököt

2014.12.22. 15:51
Eddig a sajtóban meg sem jelent, terjedő pletykákat cáfolt hétfőn Nyerges Zsolt. Simicska Lajos üzlettársa bejelentette, nem miatta tiltották ki az Egyesült Államokból Vida Ildikót.

Szokatlan módon az amerikai kitiltási ügy eddig soha nem publikált, eddig csak szóbeszédként terjedő verzióját tagadta hivatalosan a Közgép.

A cég kommunikációs igazgatója Nyerges Zsolt nevében adott ki közleményt, miután újra megjelent az az pletyka, hogy Vida Ildikót, a NAV-elnökét Simicska Lajos üzlettársa miatt nyilvánították persona non gratának az Egyesült Államokban. 

Nyergesről elterjedt, hogy nagy összegű, ismeretlen eredetű készpénzt, több millió dollárt találtak nála a hatóságok Amerikában, és az ügyet állítólag Vida Ildikó tisztázta.

Nyerges közleményében állítja, ez hülyeség, nincsenek amerikai befektetései.

Ez egy hamis, minden alapot nélkülöző pletyka, hülyeség. Nyerges Zsoltnak sem amerikai bankszámlája, sem amerikai befektetése, sem amerikai üzleti érdekeltsége nincsen és nem is volt. Aki a mai pénzügyi világ és a bankrendszerek működését ismerve ilyen pletykákat terjeszt, az teljesen elvesztette a valóságérzékét.

Eközben ahogy megírtuk, Habony Árpád most már tényleg nem utazhat be az Egyesült Államokba, mégpedig értesülésünk szerint azért, mert a beutazási kérelem kitöltésekor nem vallotta be büntetőügyét, hogy jogerősen elítélték garázdaságért.