Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Vitézy Dávid összehangolja a Volánt a MÁV-val

2014.12.22. 11:08

Most már biztos, hogy Vitézy Dávid a kormányhoz igazol, értesült kormányzati forrásból az Index. Néhány nappal ezelőtt még csak azt lehetett tudni, hogy a kormányzat megtartaná a BKK kirúgott vezetőjét, de akkor még az is felmerült, hogy más európai nagyváros közlekedési vállalatához kerül.

Úgy tudjuk, Lázár János miniszter tartotta fontosnak, hogy Vitézy folytassa a budapesti közösségi közlekedés fejlesztésében megkezdett munkáját, de ezúttal országos szinten. Információink szerint Vitézy feladata a Volán autóbusz-társaságok átszervezése, majd várhatóan összehangolása lesz a MÁV-val. Az előzetes tervek szerint a teljes átszervezés 2018-ig tarthat.

Vitézy Dávidot december 3-án váltotta le a Fővárosi Közgyűlés három hónapos felmondási idővel. Tarlós István főpolgármesternek több konfliktusa is volt Vitézyvel, összeférhetetlennek nevezte, akivel nem lehet együtt dolgozni. A kormányban többen nem értettek egyet Tarlós lépésével. Úgy tudjuk, Vitézy kormányzati alkalmazásánál nem volt szempont, hogy milyen konfliktusai lehettek Tarlóssal.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?