Jácint
17 °C
31 °C

Árok Kornél visszatér

2014.12.23. 14:22

Szakszervezetet alapít Árok Kornél, nem is akármilyet: a Magyar Politikusok Szabad Szakszervezetét. Árok közölte, hogy az ötletet Kocsis Máté bejelentése adta, amely szerint kiemelnék a társadalom egyes rétegeit, és azokra speciális szabályokat hoznának.

"Mint ismert, Kocsis a politikusokra is kiterjesztette volna – az újságírókon és a 12-18 év közöttieken túl - az évenkénti kötelező drogtesztet. Ezen a területen semmilyen érdekvédelemmel sem rendelkeznek az egyébként speciális jogviszonyban álló munkavállalók. Egyértelmű, hogy ebben a szférában is szükség van egyéni érdekképviseletre, mivel semmilyen munkaviszonyban sem engedhető meg, hogy a hatalom kénye-kedve szerint alakítsa emberek bér-, szociális, és munkakörülményeit mindennemű egyeztetés nélkül" - közölte Árok.

Az új szervezet céljai között szerepel, hogy "egységesen, és hatékonyan képviseljük, és érvényesítsük a politika állami, önkormányzati és egyéb szervezeteinél foglalkoztatott munkavállalókat, figyelembe véve a dolgozók sajátos társadalmi, gazdasági, szakmai, szociális és kulturális szerepét és érdekeit."