Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Árok Kornél visszatér

2014.12.23. 14:22

Szakszervezetet alapít Árok Kornél, nem is akármilyet: a Magyar Politikusok Szabad Szakszervezetét. Árok közölte, hogy az ötletet Kocsis Máté bejelentése adta, amely szerint kiemelnék a társadalom egyes rétegeit, és azokra speciális szabályokat hoznának.

"Mint ismert, Kocsis a politikusokra is kiterjesztette volna – az újságírókon és a 12-18 év közöttieken túl - az évenkénti kötelező drogtesztet. Ezen a területen semmilyen érdekvédelemmel sem rendelkeznek az egyébként speciális jogviszonyban álló munkavállalók. Egyértelmű, hogy ebben a szférában is szükség van egyéni érdekképviseletre, mivel semmilyen munkaviszonyban sem engedhető meg, hogy a hatalom kénye-kedve szerint alakítsa emberek bér-, szociális, és munkakörülményeit mindennemű egyeztetés nélkül" - közölte Árok.

Az új szervezet céljai között szerepel, hogy "egységesen, és hatékonyan képviseljük, és érvényesítsük a politika állami, önkormányzati és egyéb szervezeteinél foglalkoztatott munkavállalókat, figyelembe véve a dolgozók sajátos társadalmi, gazdasági, szakmai, szociális és kulturális szerepét és érdekeit."