Ha karácsony, akkor tűz: még a kriptában is lángolt a koszorú

2014.12.25. 09:43

Senki sem sérült meg a karácsonyhoz köthető tűzesetekben, tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) sajtószóvivője csütörtökön az MTI-t.

Hajdu Márton szerint az idén a korábbi évekhez viszonyítva eddig kevesebb esetben kérték az állampolgárok a tűzoltók segítségét az ünnepre jellemző káresetek miatt.

Burn baby burn

  • Szolnokon, a Temető út és a Kőrösi út kereszteződésében álló templom kriptájában gyulladt meg néhány koszorú, az épület pincéjéből pedig sűrű füst szivárgott. A szolnoki hivatásos tűzoltók eloltották a lángokat.
  • Szerdán éjjel fél tizenegykor gyulladt meg egy adventi koszorú Budapest X. kerületében, a Kővágó utca egyik tízemeletes épületének harmadik emeleti lakásában. A lángokat a lakók a tűzoltók kiérkezése előtt részben eloltották.
  • Nem sokkal éjfél után Zalaegerszegen, a Kanizsai út egyik lakóházában a műanyag karácsonyfa gyulladt ki. A lángokat a tűzoltók gyorsan megfékezték.
  • Csütörtökön reggel egy betlehemi jászol gyulladt ki a Komárom-Esztergom megyei Gyermelyen, a Petőfi téren. A két négyzetméter alapterületű jászol tüzét a bajnai katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltói fojtották el.