Viola
-6 °C
-2 °C

Deutsch: Gólerős csatár voltam, csere lettem

2014.12.27. 11:50

"Korábban voltam a csapatban gólerős középcsatár, gyors szélső, támadó, majd védekező középpályás, aztán szélső hátvéd, kőkemény középső védő, de alkalmanként vészkapus is. Mostanában többnyire csereként lépek pályára a kedvenc posztomon, a kétcsatáros játékban jobboldali támadóként" - mondta Deutsch Tamás a Vs.hu nak adott interjúban arra a kérdésre, ha a Fidesz egy focicsapat, milyen poszton játszik.

A fideszes politikus, MTK-klubelnök elmondta, a tények sajnos tényleg azt mutatják, hogy a hazai mérkőzéseken alig ezerfős a létszám, de az MTK a mai magyar első osztályban két-három csapatot azért megelőz. Ez persze kevés ahhoz, hogy az új stadion hazai szektorait egy átlagos meccsen 4000 nézővel megtöltsék.

Szerinte a magyar válogatott és a klubfutball az 1970-es évek óta lejtmenetben van. Ma a sereghajtó mezőny közepénél tartunk. "Az olló egyre nyílik, ráadásul, ahogy fejlődni kezdünk, az sokáig láthatatlan marad, hiszen az európai élmezőny is egyre jobb, így csak a lemaradásunk tűnik fel majd évekig" - mondta.

„A tíz év alatt létrejövő létesítményeket kik fogják üzemeltetni, ufók? Szerintem nem, hanem a magyar munkavállalók. Gyepmesterek, őrzővédők, informatikusok. Azokban a sportlétesítményekben dolgoznak majd, amelyeket a profikon kívül az utánpótlás- és a szabadidő-sportolók is használnak" - mondta Deutsch, aki szerint a stadionfejlesztés munkahelyeket teremt majd.

Szerinte a hülye szurkolóval éppúgy nem lehet beszélni, mint a hülye politikussal. De az ultrák és huligánok sztrájkja nem fogja megbuktatni Kubatov Gábort. A hírhedt ultracsoportjairól ismert olasz és spanyol bajnokságban ma már nemcsak a huligánok, de az ultrák is nem kívánt személyekké váltak a stadionokban.

A beléptetőrendszerek ráadásul szerinte kevésbé macerásak, mint a motozással és igazoltatással járó módszerek. A vénaszkenner persze kétségtelenül rossz név, valami elrettentő orvosi beavatkozást idéz. "Elnevezhetnék mondjuk kézrátételnek. Mennyivel jobban hangzana, ha egy bibliai kifejezést emlegetve jutnánk be az új stadionok lelátóira" - mondta.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!