Kertbe zuhant a tűzoltóautó a felüljáróról, többen megsérültek

2014.12.27. 10:59

Többen megsérültek egy nagy balesetben a 4-es úton szombat délelőtt, amikor Monorierdőnél két tűzoltóautó és négy személyautó ütközött össze, egyelőre tisztázatlan körülmények között. Az utat teljes szélességben lezárták, de 17:50 körül újraindult a forgalom – írja az MTI.

Két tűzoltóautó vonult egy pilisi tűzhöz, amikor az első kocsi autóval ütközött egy felüljárón. A baleset miatt a tűzoltóautó a szalagkorlátnak ment, azt átszakította, és 8 méteres magasságból a meredek rézsűn egy családi ház kertjébe borult. A másik tűzoltóautó is a szalagkorlátnak csapódott, az a jármű félig lelógott a felüljáróról.

A balesetben több tűzoltó is megsérült. A mentők tájékoztatása szerint öt embert vittek kórházba: két tűzoltó súlyosan, kettő könnyebben sérült. A személygépkocsiba egy ember beszorult, őt egy harmadik tűzoltókocsi szabadította ki, az ő sérülései életveszélyesek. A helyszínre mentőhelikopter is érkezett, az utat késő délutánig teljes szélességben lezárták.

A két tűzoltókocsi eredetileg feltehetően Pilisre ment volna, ahol egy gázpalack robbant fel egy lakóház melléképületében. A robbanás következtében az épület egyik fala kidőlt, egy ember megsérült, őt a mentők súlyos sérülésekkel vitték kórházba.