Valér
-2 °C
0 °C

Még nem tudják, mi okozta a Teve utcai mérgezést

2014.12.28. 17:30

A rendőrség a budapesti Teve utcai székházában jelenleg is tart a szakértői vizsgálat annak megállapítására, hogy mi okozta a rosszulléteket szombaton az épületben - mondta Gál Kristóf, az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának sajtóügyeletese vasárnap délután a székházban újságíróknak.

A történteket felidézve Gál elmondta: valamivel 18 óra után az épület mínusz második szintjén dolgozók közül többen panaszkodtak a levegő minőségére. A telepített és a mobil mérőeszközök nem mutattak rendellenességet, ezért folyt tovább a munka. Kevéssel 19 óra után azonban többen már rosszullétre panaszkodtak, ezért kihívták a katasztrófavédelem munkatársait. Műszereik az épületben nem, de kilenc ember vérében kimutatták a szén-monoxidot, ezért 19 óra 47 perckor a katasztrófavédelem úgy döntött, hogy ki kell üríteni az épületet. A szóvivő szerint az előzetes terveknek megfelelően történt meg a kiürítés, valamint a másodlagos rendszerek üzembe helyezése és működtetése. 

 Jelenleg is tart a szakértői vizsgálat annak megállapítására, hogy mi okozta a rosszulléteket. Senkit nem kellett kórházba vinni - mondta.

Gál azt is elmondta, hogy a rendőrség folyamatosan ellátja a munkáját, a bejelentéseket is folyamatosan tudják venni a megszokott rendben, személyesen és telefonon is. 

Hétfőn a munkakezdéstől üzemszerűen működik a Rendőrségi Igazgatási Központ, azonban a Tevékenységirányítási Központ zárva marad. A rendőrség a segélyhívásokat, bejelentéseket továbbra is zavartalanul fogadja, azokra fennakadás nélkül reagál - mondta az Indexnek a rendőrség egyik illetékese. 

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!