Rendőrökre támadták Szárnál, fegyver is dördült

2014.12.28. 20:40

Intézkedő rendőrökre támadt három férfi Szárnál. A rendőrök egyike – a bántalmazott társa védelmében – fegyvert használt, közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság a Police.hu-n.

A Szár melletti erdőből érkezett segélykérés egy vadásztól a rendőrségre vasárnap délután. A bejelentés szerint a vadászt három férfi egy vita után verni kezdte. A helyszínre érkező járőrpáros megtalálta a háromfős társaságot, és ők a rendőrökre támadtak. 

A támadók többszöri felszólítás ellenére sem hagyták abba a rendőrök verését, ezért az egyik rendőr - a jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint - két figyelmeztető lövést adott le szolgálati fegyveréből a levegőbe, majd miután a férfiak tovább bántalmazták társát, a támadók megfékezése érdekében egyiküket lábon lőtte.

A meglőtt D. Roland, 38 éves szári lakost – állapota az elsődleges adatok szerint súlyos, nem életveszélyes – és a két sérült rendőrt a mentők kórházba szállították. A rendőrök a támadóik közül a helyszínen fogták el D. Rolandot és az 57 éves Sz. Tibor szári lakost, majd röviddel később lakásán a szintén helybéli D. Szabolcsot.

A helyszíni szemle a Székesfehérvári Nyomozó Ügyészség részvételével zajlik.