Országvédelmi akciótervet készít a Fidesz

2014.12.29. 06:35

Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője szerint némileg védtelen a kormány és a parlament az országot érő külső támadások ellen, ezért országvédelmi akciótervet készít a Fidesz-KDNP. A politikus azt mondta, hogy ez 2015 egyik legfontosabb feladata. Érdekes mód a hivatalos indok nem a kitiltási ügy, hanem a választások előtt meghiúsított fajvédő konferencia, valamint az, hogy szerinte sok Magyarországon megtermelt bevétel nem gyarapítja a közvagyont. A frakcióvezető felvetette egy olyan jogszabály lehetőségét, amely szerint kötelező lenne minél nagyobb részben Magyarországon adózni. 

Jövőre országfejlesztési koncepcióval is készülnek a kormánypártok, valamint egységes családtámogatási terv kidolgozása is napirenden lesz a Kelet-Magyarországra tervezett évadnyitó frakcióértekezleten, ahol olyan slágertémák is előkerülnek majd, mint a rezsicsökkentés tartóssá tétele - azaz az állami rezsiszolgáltató felállítása -, a bankok elszámoltatása, és a devizahitelek forintosítása. Rogán azt is kilátásba helyezte, hogy 2016-tól egy új típusú, forint alapú hitelezés is elképzelhető, most hogy már javarészt magyar tulajdonban van a bankrendszer. 

Az MTI-nek adott nagyinterjújában új jelenségnek nevezte, hogy most már nemcsak ellenzéki pártok  és szervezetek állnak szembe a kormánnyal, hanem "külső erők is", gazdasági érdekcsoportok, és más kormányok, amik "nem választási módszerekkel" akarják leváltani a kormányt. Példaként említette, hogy szerint az utóbbi hónapok tüntetésszervezői közül többen "nagyhatalmi vagy gazdasági érdekcsoportok játékszerévé váltak". 

A frakcióvezető a Fidesz vezetői politikusai közötti vitákra azt mondta, hogy a családon belül kellene tartani őket, mert ennek hosszútávú előnye van rájuk nézve. Szerinte Orbán Viktor mindig is erre törekedett, ezért sikerülhetett 2010-ben és 2014-ben is választásokat nyerniük.