Olivér
4 °C
8 °C

Országvédelmi akciótervet készít a Fidesz

2014.12.29. 06:35

Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője szerint némileg védtelen a kormány és a parlament az országot érő külső támadások ellen, ezért országvédelmi akciótervet készít a Fidesz-KDNP. A politikus azt mondta, hogy ez 2015 egyik legfontosabb feladata. Érdekes mód a hivatalos indok nem a kitiltási ügy, hanem a választások előtt meghiúsított fajvédő konferencia, valamint az, hogy szerinte sok Magyarországon megtermelt bevétel nem gyarapítja a közvagyont. A frakcióvezető felvetette egy olyan jogszabály lehetőségét, amely szerint kötelező lenne minél nagyobb részben Magyarországon adózni. 

Jövőre országfejlesztési koncepcióval is készülnek a kormánypártok, valamint egységes családtámogatási terv kidolgozása is napirenden lesz a Kelet-Magyarországra tervezett évadnyitó frakcióértekezleten, ahol olyan slágertémák is előkerülnek majd, mint a rezsicsökkentés tartóssá tétele - azaz az állami rezsiszolgáltató felállítása -, a bankok elszámoltatása, és a devizahitelek forintosítása. Rogán azt is kilátásba helyezte, hogy 2016-tól egy új típusú, forint alapú hitelezés is elképzelhető, most hogy már javarészt magyar tulajdonban van a bankrendszer. 

Az MTI-nek adott nagyinterjújában új jelenségnek nevezte, hogy most már nemcsak ellenzéki pártok  és szervezetek állnak szembe a kormánnyal, hanem "külső erők is", gazdasági érdekcsoportok, és más kormányok, amik "nem választási módszerekkel" akarják leváltani a kormányt. Példaként említette, hogy szerint az utóbbi hónapok tüntetésszervezői közül többen "nagyhatalmi vagy gazdasági érdekcsoportok játékszerévé váltak". 

A frakcióvezető a Fidesz vezetői politikusai közötti vitákra azt mondta, hogy a családon belül kellene tartani őket, mert ennek hosszútávú előnye van rájuk nézve. Szerinte Orbán Viktor mindig is erre törekedett, ezért sikerülhetett 2010-ben és 2014-ben is választásokat nyerniük. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?