Árpád
-2 °C
4 °C

A kormány felülvizsgálja a drogok listáját

2014.12.30. 12:24

A kormány elrendelte az új pszichoaktív anyagokra vonatkozó szabályozás felülvizsgálatát - közölte kedden az egészségügyi államtitkárság. A pszichoaktív anyagokat a köznyelvben  drogoknak nevezzük.

A kormány a dizájner drogok okozta társadalmi probléma miatt 2012-ben hozta létre "az új pszichoaktív anyagok folyamartosan bővülő kormányrendeleti listáját e veszélyes tudatmódosító szerek visszaszorítása érdekében" - írta az államtitkárság. 

A dizájner drogok esetében különösen fontos a folyamatos nyomon követés, hiszen gyorsan változik az alapanyagok és vegyületek köre, nem ismertek ezeknek a szereknek a rövid és hosszú távú élettani hatásai - tette hozzá az államtitkárság.

"Cél, hogy a jövőben még eredményesebben, gyorsabban, célzottabban tudjunk fellépni, visszaszorítva ezzel a terjesztést és a fogyasztást" - jelölte ki a célt az államtitkárság.

A közlemény azt viszont nem részletezte, hogy csak a listát bővitik majd, vagy a teljes szabályozást megváltoztatják majd.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?